2018-07-21 19:19:25
Φωτογραφία για Σαλάτες στην εγκυμοσύνη: Γιατί να πεις “όχι” όταν βρίσκεσαι στο εστιατόριο;
Εάν διανύεις τώρα την εγκυμοσύνη σου, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου και να επιμελείσαι σχολαστικά τα γεύματά σου! Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η χρήση της φράσης “Τώρα τρώω για δύο”, μιας και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το έμβρυο όσο μεγαλώνει στην κοιλιά σου, τα παρέχεις εσύ μέσω των διατροφικών συνηθειών σου! Γι’ αυτό, λοιπόν, και χρειάζεται να κάνεις τακτικά γεύματα, να τρέφεσαι με όλες τις διατροφικές ομάδες και να ξεχάσεις για λίγο τη… δίαιτα και το καλλίγραμμο κορμί σου. Φυσικά, δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές και τα πάντα χρειάζεται να καταναλώνονται με μέτρο, αφού το ζητούμενο είναι να αποκτήσεις ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο. Ήξερες, όμως, πως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που δεν πρέπει να τρως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου; Μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να αποφεύγεις όταν διανύεις τους εννέα αυτούς μήνες είναι οι σαλάτες!


Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο, αφού τα λαχανικά και οι σαλάτες είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρη πως όταν ετοιμάζονται στα καταστήματα έχουν τηρηθεί οι κανόνες υγιεινής; Και όμως, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να μην επιλέγεις τις σαλάτες, όταν δεν τις ετοιμάζεις μόνη σου! Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα λαχανικά πρέπει να συντηρούνται σε συγκεκριμένες χαμηλές θερμοκρασίες για να παραμένουν ασφαλή, κάτι για το οποίο δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι συμβαίνει στα εστιατόρια. Επιπλέον, οι γαρνιτούρες που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, όπως το τυρί και τα διάφορα dressing, θα πρέπει να αποτελούνται οπωσδήποτε από παστεριωμένα υλικά, καθώς οι μη παστεριωμένες τροφές απαγορεύονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείς να εγγυηθείς ότι αυτό ισχύει στα εστιατόρια; Τέλος, ενδέχεται τα λαχανικά να μην έχουν πλυθεί σχολαστικά, ώστε να απομακρυνθούν οι ρύποι, ενώ δεν μπορείς να γνωρίζεις εάν βρίσκονταν στο ψυγείο ή αντιθέτως παρέμειναν σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Με λίγα λόγια, αν δεν την φτιάξεις μόνη σου, τηρώντας όλους τους παραπάνω κανόνες, απόφυγε την σαλάτα που σου σερβίρουν εκτός σπιτιού!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το θεριό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το θεριό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ