2018-07-30 20:52:15
Φωτογραφία για Οι πρώτες αναμνήσεις μπορεί να μην είναι πραγματικές, σύμφωνα με μελέτη!
Οι πρώτες αναμνήσεις των ανθρώπων μπορεί να μην είναι πραγματικές σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα μελέτη! Κι όμως αν νομίζεις ότι θυμάσαι πράγματα και γεγονότα από την παιδική σου ηλικία, ίσως και να κάνεις λάθος.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι πρώτες αναμνήσεις των ανθρώπων μπορεί να μην είναι πραγματικές, αλλά να είναι ένα αποκύημα της φαντασίας τους, καθώς δεν μπορούμε να σχηματίσουμε αναμνήσεις πριν από την ηλικία των δύο ετών.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν τουλάχιστον 6.641 άνθρωποι, το 40% εκ των οποίων υποστήριξε ότι οι πρώτες τους αναμνήσεις είναι πριν την ηλικία των δύο.

Παρόλα αυτά, εκατοντάδες έρευνες έχουν διαπιστώσει παλαιότερα ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δημιουργήσουν αναμνήσεις πριν την ηλικία των τριών ετών.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Σίτι στο Λονδίνο, το Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ και του Πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ.


Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι ανέφεραν ότι είχαν αναμνήσεις πριν την ηλικία των δύο ετών, δεν μπορούσαν να θυμηθούν τα γεγονότα που ισχυρίζονταν ότι ήταν οι πρώτες τους αναμνήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ως ενήλικες, οι άνθρωποι μπερδεύουν τα πράγματα που κάποιος τους έχει διηγηθεί με πραγματικές αναμνήσεις ή ακόμα υιοθετούν τις αναμνήσεις των άλλων ανθρώπων ως δικές τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μάρτιν Κόνγουεϊ από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν αναμνήσεις από πολύ μικρή ηλικία, συχνά δεν παραδέχονται ότι οι αναμνήσεις τους αυτές μπορεί να είναι και φανταστικές:

Για την ακρίβεια, αν πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι οι αναμνήσεις τους δεν ισχύουν συχνά δεν το πιστεύουν. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι μόνο όταν φθάσουμε στην ηλικία των πέντε ή έξι ετών μπορούμε να σχηματίσουμε αναμνήσεις, σύμφωνα με τον τρόπο που αναπτύσσεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Παράλληλα, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι επειδή ο εγκέφαλος των ανθρώπων δεν μπορεί να δημιουργήσει αναμνήσεις στην παιδική ηλικία, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα που συνέβησαν τότε δεν μπορούν να μας επηρεάσουν αργότερα.

Αυτό σημαίνει ότι πράγματα που μπορεί να μη θυμόμαστε επειδή ήμασταν πολύ μικροί, μπορεί αργότερα να επηρεάζουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε ή τα γεγονότα που μας προκαλούν συγκίνηση. Ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό μας, δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει ποτέ!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ