2018-07-31 06:58:25
Φωτογραφία για Moto GP: Επιστροφή στη δράση, Brno!
Μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα των τριών εβδομάδων, το Moto GP επιστρέφει στη δράση! Ο Marc Marquez έκανε τις διακοπές του έχοντας 46 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα από τον 2ο Valentino Rossi. Ο Rossi έκανε ολιγοήμερες διακοπές και συνέχισε την προετοιμασία του σε μια χρονιά που μετρά 5 βάθρα στους 9 πρώτους αγώνες.

 Αυτός που μάλλον δεν ήθελε να γίνει το καλοκαιρινό διάλλειμα, ήταν ο Jorge Lorenzo αφού σε Mugello και Barcelona πήρε δύο συνεχόμενες νίκες. Αντίθετα ο Andrea Dovizioso μάλλον θα εκμεταλλεύθηκε την ανάπαυλα αυτή για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, σωματικές και κυρίως ψυχικές, ώστε να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις.

Η επιστροφή θα γίνει το τριήμερο 3-5 Αυγούστου για τον 10ο αγώνα του θεσμού, σε μια από τις πλέον κλασσικές πίστες, στο Brno της Τσεχίας. Η παράδοση των αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα αυτή, μας γυρίζει πίσω στο 1930, στο λεγόμενο City Circuit. Το πρώτο Τσεχοσλοβακικό GP πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Brno το 1965 όταν οι αναβάτες της κατηγορίας των 500cc να συμπληρώνουν 13 γύρους στο σιρκουί πόλης με μήκος 13,94 χιλιομέτρων, συνολικά δηλαδή 181,22 χιλιόμετρα στους δρόμους της πόλης.


Αυτό το σιρκουί πόλης ονομαζόταν T.G. Masaryk, όνομα του 1ου Τσεχοσλοβάκου Προέδρου. Η πίστα του Brno χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για τη φιλοξενία GP το 1987 και φιλοξένησε το Τσεχοσλοβακικό GP μέχρι το 1991. Ο αγώνας επανήλθε στο ημερολόγιο το 1993 ως GP της Τσεχικής Δημοκρατίας και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο. Η μόνη πίστα που έχει φιλοξενήσει περισσότερα GP από το Brno, είναι το Assen της Ολλανδίας. Οι αγώνες στο Brno προσελκύουν μεγάλα πλήθη από ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και από την ίδια τη χώρα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή Τσέχων αναβατών όπως οι Lukas Pesek, Karel Abraham, Jakub Kornfeil. Η πίστα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με γρήγορες στροφές και εναλλαγές υψομέτρου αφού εκτείνεται μέσα σε δασώδεις πλαγιές.

Έχει μήκος 5,4 χιλιόμετρα, 6 αριστερές και 8 δεξιές στροφές, πλάτος 15 μέτρων στην ευθεία η οποία έχει μήκος 636 μέτρα. Πολυνίκης, ο Valentino Rossi με 5 νίκες και ακολουθούν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa που έχουν από 2 νίκες. Σε επίπεδο pole position έχουν από 3 οι Valentino Rossi, Marc Marquez και Max Biaggi. Τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα που αποτελεί και το επίσημο ρεκόρ πίστας, σημείωσε το 2014 ο Dani Pedrosa με 1:56.027.

Η ταχύτερη pole position που αποτελεί και τον ταχύτερο γύρο που έχει γίνει ποτέ, ανήκει στον Marc Marquez αφού το 2016 σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:54.596 ενώ ο Andrea Iannone σημείωσε την υψηλότερη ταχύτητα το 2015 με τη Ducati στα 316.4 χλμ/ώρα. Το 2017 την Pole position κατέκτησε ο Marc Marquez ο οποίος κατέκτησε και τη νίκη με δεύτερο τον Dani Pedrosa και τρίτο τον Mavrick Vinales.

Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 21 γύρων, συνολικής απόστασης 113.5 χιλιομέτρων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ