2012-06-05 09:25:06
Φωτογραφία για Έκκληση Πικραμμένου στους εφοπλιστές να στηρίξουν την Οικονομία
Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα με νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας αλλά και ρευστότητα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμμένος, εγκαινιάζοντας το απόγευμα της Δευτέρας την 23η Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια». Ο κ. Πικραμμένος στο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στην παράδοση που έχει η χώρα μας στο χώρο της ναυτιλίας επισημαίνοντας ότι «η εμπορική της ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή».

Αναφερόμενος στην συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομία, πρόσθεσε ότι από το 2000 μέχρι το 2011 πρόσφερε 154 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε εισπράξεις από την παροχή υπηρεσιών μεταφορών, ωστόσο, πρόσθεσε, το 40% του ποσού αυτού επανεξήχθη στο εξωτερικό, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες.


«Λείπει το αναγκαίο πλαίσιο πολιτικής που θα δημιουργήσει συνθήκες ικανές να συγκρατήσουν μεγαλύτερο μέρος του ναυτιλιακού συναλλάγματος στην Ελλάδα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Πικραμμένος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της κρουαζιέρας είπε ότι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα τα έσοδα υπερβαίνουν τα 360 εκ. ευρώ και τόνισε : «Θέλουμε και μπορούμε, αν κινηθούμε έξυπνα και μεθοδικά, να διπλασιάσουμε τα έσοδα αυτά σε 700 εκ. το χρόνο, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που διακινούνται μέσω του Πειραιά, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 5 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2016».

Ο κ. Πικραμμένος πρόσθεσε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε ο Πειραιάς, το πρώτο λιμάνι της χώρας να παραμείνει πρώτο λιμάνι της Μεσογείου και να αναδειχθεί διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ