2012-06-05 10:50:03
Φωτογραφία για Τι θα ψηφίσουμε και γιατί
του Παναγιώτη Τσολάκη

Αν ο κάθε πολίτης πάει στην κάλπη, έχοντας απαντήσει στον εαυτό του, στο ερώτημα τι θα ψηφίσω και γιατί, τότε εύκολα μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όμως, το εξουσιαστικό σύστημα, γνωρίζοντας άριστα να χρησιμοποιεί την τακτική «ψυχολογία του όχλου» διαμορφώνει εν πολλοίς το εκλογικό αποτέλεσμα, διαχέοντας την εντύπωση, ότι ήταν έκφραση πολιτικής άποψης του εκλογικού σώματος.

Η κοινωνία, ίσως ήταν από τις ελάχιστες φορές, που η ίδια δημιούργησε το εκλογικό κλίμα στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου. Ένα μήνυμα σαφές και απόλυτο. Ή με το μνημόνιο ή ενάντια σε αυτό. Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το εξουσιαστικό σύστημα ταρακουνήθηκε! Άρχισαν να κινδυνεύουν τα σχέδια του. Άμεση ήταν η αντίδρασή του. Με το μηχανισμό στήριξης που διαθέτει, κατάφερε να επιβάλει τη διαχρονικά δικαιωμένη, για το σύστημα, τακτική του επιλεκτικού διλήμματος. Το δίλημμα μνημόνιο ή όχι το μηδένισαν και επέβαλαν το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή! Γνωρίζουν οι εξουσιαστές πως ο απόλυτος τρόπος να γονατίσουν τους πολίτες είναι ο τρόμος και ο πανικός.


Αποδεικνύεται έτσι, ότι ακόμα και κάποιες υπαναχωρήσεις, σε μέτρα του μνημονίου, ή επαναδιαπραγματεύσεις, έχουν προσχηματικό χαρακτήρα! Εάν επικρατήσουν οι δυνάμεις του μνημονίου, τότε θα επικαλεστούν, ότι για να παραμείνουμε στο ευρώ, πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική, η οποία μπορεί και να γίνει σκληρότερη, με το επιχείρημα ΠΑΝΤΑ της παραμονής στο ευρώ! (αυτό ψήφισαν οι πολίτες, θα επικαλεστούν!)

Αυτό θα λάβουν υπόψη τους οι πολίτες; Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή; Δεν θα λάβουν υπόψη τους τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων; Δεν θα μετρήσουν τα χαράτσια και τους φόρους που πληρώνουν και θα πληρώσουν; Δεν θα συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ανεργίας και της ύφεσης; Δεν θα μετρήσουν πόσοι νέοι μεταναστεύουν, πόσες επιχειρήσεις κλείνουν και πόσες αυτοκτονίες γίνονται ένεκα οικονομικής δυσπραγίας ελλείψει στοιχειώδους κοινωνικού κράτους!

Δεν θα σκεφτούν αν θα μπορούν να έχουν πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα; Αν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην στοιχειώδη προστασία της υγείας τους; Δεν θα σκεφτούν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα για την υγεία τους; Δεν θα σκεφτούν αν θα μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Αν θα μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και την πρώτη κατοικία τους από τις κατασχέσεις;

Στις δημοκρατικές εκλογές δεν μπαίνουν διλήμματα. Αν ήταν όμως επιτακτική ανάγκη να μπει κάποιο, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, το δίλημμα έπρεπε να ήταν: «Δημοκρατία της πολιτικής για τους πολίτες ή δημοκρατία της οικονομίας για τους τραπεζίτες; Τι θα ψήφιζαν οι ίδιοι οι πολιτικοί σε αυτό το ερώτημα άραγε;

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιζητούμε την ανεξάρτητη ψήφο των πολιτών. Ψήφος δηλαδή υπέρ ενός κράτους δικαίου, ισονομίας, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των αδυνάτων και ευπαθών ομάδων. Ψήφος υπέρ της πατρίδας, της εθνικής κυριαρχίας, της προστασίας του εθνικού και δημόσιου πλούτου.

Την συγκυβέρνηση των προθύμων, την επιθυμούν διακαώς όλα τα τραπεζικά συμφέροντα, όλα τα οικονομικά καρτέλ, εγχώρια και ξένα, όλοι όσοι επένδυσαν στην λεηλασία του εθνικού μας πλούτου. Όλοι αυτοί, μαζί με τους μηχανισμούς τους και τα μέσα ενημέρωσης, εκβιάζουν την ψήφο του λαού σπέρνοντας πανικό και τρόμο!

Οι πολίτες, ας μαζέψουν όση αξιοπρέπεια έμεινε ακόμα όρθια κι ας απαντήσουν στην κάλπη ελληνικά.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουμε να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας. Να κρατήσουμε εδώ την νεολαία. Να γελάνε οι μαθήτριες. Να ζούνε αξιοπρεπώς οι απόμαχοι της ζωής. Να προστατεύεται η ανθρώπινη υγεία και να μπορεί να σπουδάζει το κάθε ελληνόπουλο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Όλα αυτά τα εγγυώνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι απλοί δηλαδή πολίτες ανά την Ελλάδα. Η πορεία των κομμάτων και των κινημάτων εξαρτάται από την συμπεριφορά των πολιτών που τα στηρίζουν.

Οι πολίτες πρέπει να είναι σκληροί με την πολιτική και τα πρόσωπα που στηρίζουν και εμπιστεύονται. Να παρακολουθούν και να ελέγχουν, πρόσωπα και πολιτικούς που εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπούν. Οι πολίτες και μόνο αυτοί είναι η σίγουρη βαλβίδα ασφαλείας για την λειτουργία της αληθινής δημοκρατίας στην πράξη. Να στέλνουν άμεσα σε αγρανάπαυση αυτούς που καταχρώνται ή εκμεταλλεύονται την κοινωνική δύναμη για ιδίων όφελος ή για αλλότρια συμφέροντα.

Νέα ήθη, νέες πολιτικές, νέοι άνθρωποι, που παλεύουν όχι για μια νέα δημοκρατία. Όχι για μια σοσιαλιστική ή αριστερή δημοκρατία, αλλά για μια αληθινή δημοκρατία!

Αυτό χρειαζόταν και χρειάζεται πάντα η χώρα της δημοκρατίας. Όχι εκμεταλλευτές και καταπατητές της δημοκρατίας, αλλά υπηρέτες της δημοκρατίας.

Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από την συμπεριφορά του και τις πράξεις του. Και ο κάθε άνθρωπος έχει ονοματεπώνυμο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν την σάπια και διεφθαρμένη πολιτική πρέπει πρώτα να το πιστέψουν και να το παλέψουν. Διαφορετικά θα συμβεί αυτό που λέει και ο ΑΡΚΑΣ, με μια μικρή παράφραση. Ξεκινάς να αλλάξεις την πολιτική και τελικά το μόνο που αλλάζεις είναι κανάλι στην τηλεόραση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ