2012-06-05 20:36:29
Φωτογραφία για ΓΚΟΝΣΑΛΒΕΣ: ΖΑΡΝΤΙΜ. THE... NEXT BIG THING
«Ψήφο εμπιστοσύνης» από τον συμπατριώτη του - και πρώην τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης - Οράσιο Γκονσάλβες, παίρνει μέσω του Onsports, ο νέος «μαέστρος» της «ορχήστρας» του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο άλλοτε προπονητής των Αρκάδων στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του προκειμένου να μας σκιαγραφήσει το πορτρέτο του - κατά τα φαινόμενα - νέου προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδας, έκανε λόγο για έναν εκ των πλέον ταλαντούχων και ανερχόμενων κόουτς στην χώρα του και ουσιαστικά τον κατέταξε ως υποψήφιο για το... next big thing της πορτογαλικής προπονητικής σχολής.

- Θεωρείτε τον συμπατριώτη σας Λεονάρντο Ζαρντίμ κατάλληλο για τον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Πρόκειται για έναν από τους πλέον ταλαντούχους και ανερχόμενους προπονητές στην Πορτογαλία. Στην Μπράγκα έκανε σπουδαία δουλειά και με σχετικά μικρό μπάτζετ, οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της 3ης θέσης και της συμμετοχής στα πλέι οφ του Champions League. Επίσης, μην ξεχνάμε πως επί των ημερών του η Μπράγκα είχε να επιδείξει σερί 13 νικών, το μεγαλύτερο που έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία της εάν μπορώ να θυμηθώ καλά. Όλα αυτά τον βοήθησαν για να φτιάξει ακόμη περισσότερο το όνομά του. Στην πορεία, ωστόσο, διαφώνησε με τον πρόεδρο και έτσι έλαβε τέλος η συνεργασία του με την Μπράγκα».


- Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων του;

«Του αρέσει το σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στην Μπράγκα έπαιζε συνήθως 4-2-3-1, ωστόσο δεν ήταν «κολλημένος» με το συγκεκριμένο σύστημα και ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα, ενίοτε χρησιμοποιούσε και δύο καθαρόαιμους επιθετικούς παίζοντας 4-1-3-2. Δεν θα έλεγα πάντως ότι οι ομάδες του χαρακτηρίζονται για το ποδόσφαιρο κατοχής».

- Πώς είναι στις σχέσεις και στην επικοινωνία του με τους ποδοσφαιριστές;

«Θα έλεγα πως δεν είναι ούτε πολύ κοντά τους, αλλά ούτε μακριά από τους παίκτες του. Μία μέση κατάσταση. Είναι λάτρης της πειθαρχίας και δεν του αρέσουν οι επισκέψεις στα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα, είναι απλός άνθρωπος και σε γενικές γραμμές ήρεμος χαρακτήρας».

- Μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην πίεση και στις αυξημένες απαιτήσεις του «ηλεκτρικού» πάγκου του Ολυμπιακού;

«Στον Ολυμπιακό ο εκάστοτε προπονητής δεν δίνει εξετάσεις σε κάθε παιχνίδι, αλλά κάθε μέρα. Ο Ζαρντίμ είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει εκτός Πορτογαλίας και σίγουρα αυτό είναι κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του. Είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει σκληρά προκειμένου να τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και να φτιάξει συγχρόνως ακόμη περισσότερο το όνομά του».

- Μπορεί να εξελιχθεί στο νέο… Βαλβέρδε του Ολυμπιακού;

«Ασφαλώς και μπορεί! Διαθέτει τις ικανότητες ωστόσο, όπως κάθε προπονητής, έτσι και ο Ζαρντίμ θα χρειαστεί να 'χει και τύχη μαζί του».

- Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος και τα ΜΜΕ στην Πορτογαλία την διαφαινόμενη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό;

«Από την στιγμή που δεν συμφώνησε τελικά με την Πόρτο, θεωρούν πως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσει εκτός συνόρων τις δυνατότητες του. Γενικότερα εδώ στην Πορτογαλία, μας αρέσει να βλέπουμε δικούς μας προπονητές να εργάζονται σε ξένα πρωταθλήματα και να δείχνουν τις περγαμηνές τους. Το ίδιο εύχομαι ολόψυχα να συμβεί και με τον Ζαρντίμ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ