2012-06-05 20:33:40
Φωτογραφία για ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ
Σειρά διμερών συμφωνιών για το εμπόριο, τις επενδύσεις, την πυρηνική ενέργεια και τον τραπεζικό τομέα υπεγράφησαν κατά την «επίσημη πρώτη» του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο. Βλαντιμίρ Πούτιν και Χου Τζιντάο ενδυναμώνουν... τη συνορωσική συνεργασία με την οριστικοποίηση της δημιουργίας κοινού ταμείου επενδύσεων, ενώ στο διπλωματικό πεδίο και στο «καυτό» ζήτημα της Συρίας παραμένουν στην ίδια γραμμή καλώντας τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν.

Το ρωσικό ταμείο άμεσων επενδύσεων και το κινεζικό κρατικό ταμείο Chinese Investment Corporation (CIC) θα συμβάλουν καθένα με ένα δισεκατομμύριο δολάρια (804 εκατ. ευρώ) στο κοινό ταμείο, ενώ τα υπόλοιπα δύο δισ. δολάρια θα προέρχονται από Κινέζους επενδυτές, διευκρινίζουν οι δύο χώρες σε ανακοίνωσή τους.

Το σχέδιο δημιουργίας του σινορωσικού ταμείου επενδύσεων ανακοινώθηκε στα τέλη Απριλίου στη Μόσχα. Η Κίνα έγινε το 2010 ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας.

Το ταμείο προβλέπει επενδύσεις σε τομείς όπως της γεωργίας και των μεταφορών. Έως και το 70% των πόρων του ταμείου θα επενδυθούν στη Ρωσία και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) και το 30% στην Κίνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισε την Τρίτη τριήμερη επίσκεψη στο Πεκίνο, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας σημαντικής συμμαχίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα σε οικονομικό, αλλά και διπλωματικό επίπεδο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ