2018-08-29 11:17:15
Φωτογραφία για Η Αντζελα Γκερέκου επιστρέφει στο σανίδι - Σε παράσταση στο Ηρώδειο
Η Αντζελα Γκερέκου παρέα με μία πλειάδα σημαντικών ηθοποιών παρουσιάζουν μία παράσταση αφιερωμένη στον Ευριπίδη και στο Σπίτι του Ηθοποιού από τη σκηνή του Ηρωδείου.

Το Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού, ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στήνουν την παράσταση «Ερωτες και θρήνοι γυναικών». Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μμ.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος συνεργάζεται με τον έξοχο μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη μουσική , όπως με την σπουδαία χορογράφο Ερση Πήττα για την διδασκαλία και την κίνηση του χορού, σε νέα μετάφραση του Γιώργη Έξαρχου.


Ένας συνδυασμός, λόγου, κίνησης , μουσικής και video art σε μια πρωτότυπη σκηνική συνύπαρξη.

Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη. Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.

Μια θεατρική σύνθεση, εμπνευσμένη από τις επτά τραγωδίες του Ευριπίδη, όπου η σύμπραξη αναδεικνύει το πάθος, την ένταση, τη συνύπαρξη αλλά και τη σύγκρουση της λογικής με το άλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, Μια σκηνική συνύπαρξη, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, αλλά σε ενιαία διάσταση, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα, τους ρόλους και τις πολιτικές των ηρωίδων του σπουδαίου τραγωδού.

Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη. Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ ΓκόνηΣημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη. Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος πιστός στα κείμενα του τραγικού ποιητή, εστιάζει στις επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, με στόχο να ανιχνεύσει το μυστικό της ενεργητικής και δύσκολης τραγικής πορείας τους και επισημαίνει. «Είναι αλήθεια ότι οι γυναικείες πρωταγωνιστικές μορφές, πάντα ακραίες, αλλά και γοητευτικές, στις τραγωδίες του Ευριπίδη, δεν ακολουθούν τα καθιερωμένα μέχρι τότε δεδομένα χαρακτηριστικά δράσης.

Η συμπεριφορά τους δεν λογαριάζεται με την έγκριση ή την επίκριση της ηθικής. Θέλουν να κατακτήσουν την οντολογική τους αυτάρκεια για καταξίωση της αυτονομίας τους και να παλέψουν ενάντια σε ό,τι λειτουργεί ανασχετικά με την ελευθερία τους. Δεν ανέχονται να εξοριστούν στην απουσία, αλλά ούτε και να φυλακιστούν στην παρουσία. Το κυρίαρχο και γοητευτευτικό είναι ότι γυναίκες αντιστέκονται για να υπάρξουν με τον δικό τους ρόλο από την αρχαία εποχή έως και σήμερα».

Πρόκειται για τη συγγραφική σύνθεση μερών από μονολόγους και διαλόγους κεντρικών ηρωίδων του Ευριπίδη ως σχόλιο για τη γυναικεία προσωπικότητα και την εξέλιξη της στο διηνεκές.

Οι «Μονόλογοι» των γυναικών, που πρωταγωνιστούν στα δράματα και τα χορικά τους μέρη, καταδεικνύουν μέσα από τους έρωτες - θρήνους, το μέγεθος της προσωπικότητάς τους, συμβάλλοντας στην αρτιότερη ιχνογράφηση της ιστορικής τους υπόστασης. Η παρουσία τους είναι έντονη, γεμάτη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, ευγένεια και γενναιοδωρία, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα και νοημοσύνη.

Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή: υπερβολικά συναισθηματική, σαγηνευτική και δραματική.

ΕΡΩΤΕΣ και ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τις τραγωδίες του Ευριπίδη

«Άλκηστη», «Ανδρομάχη» «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη», «Ηλέκτρα».

Πρωταγωνιστούν: Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.

Oμάδα Χορού - 20 ηθοποιών –

Σκηνοθεσία- Προσαρμογή: Πάνος Αγγελόπουλος

Μετάφραση : Γιώργης Εξαρχος

Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου

Κίνηση: Έρση Πήττα

Μουσική Διδασκαλία: Ευγενία Καρλαύτη

Σκηνικά : Γιάννης Ζημιανίτης

Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη

Παραγωγή: Το ίδρυμα το Σπίτι του Ηθοποιού & Πολιτιστικός Οργανισμός

16 Σεπτεμβρίου : Κυριακή 21:00 Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

Ωδείο Ηρώδου Αττικού- Παράσταση χωρίς διάλειμμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ