2012-06-06 10:37:22
Φωτογραφία για «Όχι» Άκερμαν στα ευρωομόλογα
Αντίθετος στην έκδοση ευρωομολόγων είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg υποστήριξε ότι τα κοινά χρεόγραφα θα μείωναν τη βούληση των υπερχρεωμένων κρατών να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Είμαι εναντίον των ευρω-ομολόγων. Εάν τα εκδώσουμε τώρα, αυτό θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων κρατών, με τη Γερμανία να εγγυάται έως το 27%. Όμως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πιθανώς η πίεση σε άλλες χώρες να πράξουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα απομακρυνόταν και αυτό θα ήταν λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο γερμανικός λαός δεν θα το υποστήριζε αυτό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι συνταγματικοί περιορισμοί λόγω του άρθρου μη διάσωσης» συνέχισε ο κ. Άκερμαν, προειδοποιώντας μάλιστα ότι το μοίρασμα του χρέους θα ήταν δυνατό μόνο αν υπήρχε περισσότερη «δημοσιονομική ένωση».

Αντίθετη άποψη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank έχει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και υπεύθυνος για Ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μπερνάρ Καζανέβ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Η διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας δεν αφορά το εάν θα εισάγουμε ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά το πότε» δήλωσε ο κ. Καζανέβ.

«Για τη Γαλλία πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ξεπεραστεί η κρίση, ενώ για τη Γερμανία προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι έχει ξεπεραστεί» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός πως το ζήτημα των ευρω-ομολόγων βρίσκεται υπό συζήτηση αποτελεί πρόοδο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα κόντρα Λοβέρδου-Βαρνάβα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα κόντρα Λοβέρδου-Βαρνάβα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ