2012-06-06 10:33:03
Φωτογραφία για Ένα βήμα πριν από το μηχανισμό διάσωσης η Ισπανία;
Tην παροχή μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης στην Ισπανία, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης εξετάζει η Ευρώπη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Η Ισπανία θα μπορούσε να υποβάλει αίτημα για προληπτική βοήθεια ακόμα και πριν από τις ελληνικές εκλογές και πριν να παρουσιάσει τη μελέτη για την κατάσταση των τραπεζών της», αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται πηγές.

Όπως αναφέρει, η γραμμή πίστωσης θα δίνει στην Ισπανία τη δυνατότητα να προσπαθήσει να αντλήσει χρηματοδότηση μόνη της, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εάν δεν συγκεντρώσει όλο το ποσό που χρειάζεται, να κάνει χρήση των πιστώσεων αυτών.

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, του ενός τρισ. ευρώ, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα οι ανησυχίες εντάθηκαν όταν χθες ο υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο έστειλε δραματική προειδοποίηση πως οι πόρτες των αγορών έχουν κλείσει για τη χώρα, προκαλώντας σοκ σε όλη την Ευρώπη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ισπανία.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα κόντρα Λοβέρδου-Βαρνάβα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα κόντρα Λοβέρδου-Βαρνάβα
Στην Αθήνα ο Βρύζας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Αθήνα ο Βρύζας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ