2018-09-26 13:20:20
Φωτογραφία για Mediatown: Νέα σεζόν, καινούργια προγράμματα, επιστροφές, νούμερα τηλεθέασης, στρατηγικές καναλιών, κουίζ και απορίες...
Ξεκινάμε και αυτή την τηλεοπτική σεζόν με πολύ όρεξη, κέφι και διάθεση να σχολιάσουμε τα τηλεοπτικά δρώμενα. Τo "Mediatown" επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και ευχόμαστε ολόψυχα να είμαστε το σταθερό σας ραντεβού κάθε Τετάρτη. Φορέστε ζώνες και ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψουμε σε πολλά και διάφορα τηλεοπτικά μονοπάτια...Καλή μας αρχή!

           

                                                          

    ΑΝΤ1

 ¨Δεν πετάμε τη Φριτέζα, αλλά την κρατάμε...¨

Είχαμε καιρό να δούμε μία τόσο καλή ελληνική σειρά, όπως το "Πέτα τη Φριτέζα". Είναι μία πολύ καλή προσπάθεια, η οποία είναι άρτια σε όλους τους τομείς. 

Το κείμενο είναι πολύ καλά δομημένο, με δυνατή ατάκα, ενδιαφέροντες χαρακτήρες με υπόβαθρο και συγκινησιακά στοιχεία. Το cast είναι μοναδικό με έναν Γιάννη Μπέζο να επιστρέφει δυναμικά μετά τις αδιάφορες ερμηνείες στα τελευταία σήριαλ που πρωταγωνίστησε, και έναν Φάνη Μουρατίδη που θεωρείται από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του
. Απολαυστικός και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί (είτε μιλάμε για τους μεγάλους, είτε για τους μικρούς). Επιτέλους βλέπουμε σε κάποιο σήριαλ να μην υπάρχουν αμήχανες στιγμές με ηθοποιούς(;) να μην "πείθουν". Η σκηνοθεσία είναι εκπληκτική και τα τοπία υπέροχα! Σε γενικές γραμμές, η σειρά μάς θυμίζει τις πολύ καλές εποχές του Mega με παραγωγές υψηλού επιπέδου.

Είναι πολύ καλό που παράλληλα μας περνάνε όμορφα μηνύματα, όπως ο έγχρωμος κάτοικος του νησιού, ο γιος με το κινητικό πρόβλημα ,και κυρίως οι ανύπαρκτες σχέσεις πατέρα-γιου.

Να σημειώσω πως, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστή η τηλεθέαση του δεύτερου επεισοδίου, αλλά αν το κοινό ξέρει να εκτιμά την καλή μυθοπλασία, τότε κατά πάσα πιθανότητα τα νούμερα θα εκτοξευτούν.

         "Χωρίς Κοινή Λογική στον ΑΝΤ1"

Η ¨Κοινή Λογική¨ λείπει από τον ΑΝΤ1 στις 8.30 το βράδυ, αφού δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό εκείνων που επέλεξαν σε μία τόσο κρίσιμη ώρα να τοποθετηθεί ένα τόσο μέτριο πρόγραμμα. Αδιάφορα πρόσωπα να μιλούν με ασχετοσύνη και αμηχανία με μία πολύ κακή σκηνοθεσία. Αυτή η ιδέα ,για να υπήρχε πιθανότητα να ¨τσιμπήσει¨ τηλεθέαση, θα έπρεπε να τοποθετηθούν πρόσωπα που να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και να είναι ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά τους χαρακτηριστικά. 

Επειδή είναι δύσκολο να βελτιωθεί το πρόγραμμα, καλό είναι να απομακρυνθεί σύντομα.. Μπορεί η ¨Κοινή Λογική¨ να θεωρείται το πόνημα του Τζώρτζη Ποφάντη για τη φετινή σεζόν, ωστόσο, πάνω από την δική του αισθητική πρέπει να βάλει τον μέσο όρο του ΑΝΤ1. 

    Δυνατό, αλλά Η ¨Επιστροφή¨ είναι ένα δυνατό καθημερινό σήριαλ με γρήγορο κείμενο, με καλή αισθητική, ανατρεπτικές εξελίξεις, και δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Αυτό που με ¨ενοχλεί¨ αρκετά είναι κάποιες μέτριες ερμηνείες, όπως αυτή του αγοριού που υποδύεται τον υποτιθέμενο Μάνο. Από τη στιγμή που η πρόθεση του ΑΝΤ1 ήταν να προβάλλει ένα καθημερινό σήριαλ με ανεβασμένο επίπεδο, θα έπρεπε να φρόντιζαν περισσότερο το θέμα αυτό. Κατά τα άλλα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την ανοδική πορεία που σημειώνει στους πίνακες τηλεθέασης. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα κυμανθούν τα νούμερα μόλις σταματήσουν οι επαναλήψεις της σειράς το μεσημέρι,αλλά και όταν το "Τατουάζ" μεταφερθεί μία ώρα αργότερα. Την τελευταία εξέλιξη περιμένουν με αγωνία στο Μαρούσι..

Απορίες:

 1) Για ποιο λόγο φέτος τα νούμερα του "Still Standing" είναι τόσο χαμηλά; Πού πήγαν τα περσινά 18αρια; Σίγουρα το lead in δεν είναι δικαιολογία, διότι και πέρυσι πάνω κάτω τα ποσοστά που έπαιρνε ήταν στο ίδιο επίπεδο.

2) Για ποιο λόγο ο Γιώργος Μαυρίδης μετά από μία τηλεόραση με αισθητική, όπως το "World party" και το "Στον δρόμο", επέλεξε φέτος να κάνει ένα ανούσιο παιχνίδι με σκυλάδικα και παιχνίδια δημοτικού; Σέβομαι τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, αλλά αυτός θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλο επίπεδο τηλεοπτικής πρότασης...

3) Πόσο αστείο να μιλά ο Δημήτρης Αρβανίτης με αυστηρότητα για τους σκηνοθέτες που επιλέγουν στις σειρές τους μη ηθοποιούς, όταν στην πρεμιέρα τού "Έγκλημα και Πάθος" πάθαμε...σοκ από τις ερμηνείες αλά "Οικογενειακές Ιστορίες";

4)Κρίμα ο ΑΝΤ1 να μην αντιλαμβάνεται πως το κενό στην απογευματινή ζώνη 4 με 6 και στο late night πρόγραμμα μετά τις 12 μόνο κακό κάνουν στο κανάλι και τον εμποδίζουν στη διεκδίκηση της πρωτιάς.

             

     ALPHA

"Άρτιο αισθητικά, αλλά άνευρο concept"

Μπράβο στον ALPHA για το καλαίσθητο "Bake off". Άρτια παραγωγή με πολύ δυνατή σκηνοθεσία, πλατό, και ρυθμό. Δεμένη φαίνεται και η κριτική επιτροπή, ενώ η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ήταν αρκετά αμήχανη (ίσως από το δεύτερο επεισόδιο και μετά να βρει τα πατήματά της). Το πρόγραμμα συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου της ελληνικής τηλεόρασης, ωστόσο, λόγω της φύσης του reality λείπει το νεύρο. Τέλος, η εβδομαδιαία συχνότητα της εκπομπής εμποδίζει το να φανατιστεί το κοινό με τους παίκτες.

"Πολλά προβλήματα-Χαραμίζεται η Τσολάκη"

Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν είναι το ¨Τι λέει;¨ με την Ελένη Τσολάκη και την παρέα της. Η παρουσιάστρια μου αρέσει πολύ και διαθέτει όλα τα εκείνα τα τηλεοπτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν πρόσωπο πρώτης γραμμής. Το πρόβλημα είναι αλλού...

Με τον Γρηγόρη Γκουντάρα δεν ταιριάζει καθόλου. Το δίδυμο αυτό φαίνεται πως ενώθηκε επειδή υπήρχε στον ALPHA ο πρώην συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη και δεν είχαν πώς αλλιώς να τον αξιοποιήσουν. Δεν χτίζονται έτσι τα τηλεοπτικά ντουέτα...

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Τζένη Μελιτά είναι συμπαθέστατα πρόσωπα, αλλά δεν μπορούν να σταθούν σε μία εκπομπή που έχει ως βάση το σχόλιο.

Η θεματολογία της εκπομπής δεν έχει καμία συνοχή και προσπαθεί μέσα σε δύο ώρες να τα χωρέσει όλα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως η εκπομπή δεν μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό, άρα και να αποκτήσει φανς (παρόμοιο πρόβλημα στη θεματολογία της έχει και η Ελένη Μενεγάκη).

Ο παραπάνω τίτλος ήταν πριν ένα χρόνο αιτία να ¨ξεσπάσει¨ ο Δήμος Βερύκιος κατά του site μας μέσα από το "Happy Day" (τι έχουμε περάσει και εμείς...).

"Ξεφούσκωσε το Τατουάζ"

Κρίνοντας μόνο από τις τωρινές τηλεθεάσεις σίγουρα η παραπάνω φράση επαναλαμβάνεται. Τα ποσοστά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των τελευταίων μηνών και φαίνεται πως υπάρχει διαρροή τηλεθεατών προς στην "Επιστροφή" του ANT1. Τη σειρά την ¨τραβάνε¨ από τα ¨μαλλιά¨, ενώ στην προσπάθειά της η Βάνα Δημητρίου να καλύψει σεναριακά 8 επεισόδια την εβδομάδα, έχουμε σαν αποτέλεσμα τον Ανδρέα Γεωργίου να μιλά για δύο ολόκληρα λεπτά για το...πώς έφτιαξε τον καφέ του.

Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί, αλλά νομίζω πως στον ALPHA δεν περίμεναν ούτε την ήττα από το ¨Next top model¨, αλλά ούτε και την τόσο μικρή ψαλίδα με την ¨Επιστροφή¨. 

Απορίες: 

1) Άραγε το "Happy Day" θα μπορεί να επιβιώσει στην περίπτωση που ο Γιώργος Λιάγκας βρεθεί απέναντι στο Open; Μία Τσιμτσιλή και μία Μεσσαροπούλου για πόσο μπορούν να σώζουν την κατάσταση;

2) Πώς εξηγούνται τα πολύ χαμηλά νούμερα του "Deal"; (κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με το "Still Standing").

STAR

"Πιο κεφάτοι..."

Πιο κεφάτοι από ποτέ είναι οι συντελεστές της εκπομπής, "Στη φωλιά των κου κου". Φαίνεται να έχουν έρθει φορτσάτοι να ανεβάσουν τα ποσοστά τηλεθέασής τους, με δυνατά ρεπορτάζ και ενδιαφέρουσες στήλες. Από εκεί και πέρα, τα βασικά προβλήματα της εκπομπής είναι τρία: Το ζεύγος κάνει πολύ κακές συνεντεύξεις, η Κατερίνα Καραβάτου δεν έχει το star quality άλλων παρουσιαστριών με αποτέλεσμα να μην έχει τόση διείσδυση στο γυναικείο κοινό στα αντίστοιχα θέματα, και το κανάλι φαίνεται να μην προσπαθεί να προωθήσει όσο θα έπρεπε τη συγκεκριμένη εκπομπή. 

"Bingo το Next top model"

Η Βίκυ Καγιά είναι αδιαμφισβήτητα φέτος η βασίλισσα του STAR και ίσως και της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Η κίνηση-ματ που κάνει είναι να ασχολείται με αυτό που έχει εξειδικευτεί, δηλαδή τη μόδα. Όσον αφορά το ¨Next top model¨ έχουμε να κάνουμε με μία άρτια αισθητική, γρήγορο ρυθμό, έξυπνο μοντάζ, αυστηρή κριτική επιτροπή, ανατρεπτικές συμμετοχές και κόντρες (χωρίς τη φθήνια του ¨My style rocks¨). Οι κριτικές περί σκληρότητας και έντονων ριάλιτι στοιχείων γίνονται μάλλον μόνο για να γίνονται, αφού ξέρουμε πολύ καλά τους τηλεοπτικούς κανόνες που χρειάζονται για έρθει η απαιτούμενη τηλεθέαση.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα κυμανθούν τα νούμερα μόλις το "Next top model" περάσει στην επόμενη φάση που είναι ο εγκλεισμός των κοριτσιών που θα επιλεχθούν. 

Απορίες: 

1) Ο ¨Τροχός της τύχης¨ είναι το τρίτο τηλεπαιχνίδι στη σειρά με έντονη πτώση στην τηλεθέαση. Τι να συμβαίνει άραγε; Οι ερμηνείες του φαινομένου που ¨κυκλοφορούν¨ περί αποχώρησης της Τζούλιας Νόβα είναι αστείες.

2) Τι ξαφνική δυναμική είναι αυτή που έχει αποκτήσει το τούρκικο «Elif»;

SKAI

"Πόσο κρίμα..."

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι η χειρότερη παρουσιάστρια των τελευταίων ετών. Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει από εκείνη, ξαφνικά βρίσκεται στο τιμόνι ενός μεγάλου project. 

Λίγο αβίαστα δεν το δεχόμαστε αυτό; Είπαμε πως τα κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά είναι παράλογο να δίνεται ξανά τόσο μεγάλη ευκαιρία σε αυτή την κοπέλα. Πώς να νιώθουν άραγε τα κορίτσια εκείνα που είναι ικανά και δεν τους δίνεται βήμα;

Όσο για τα νούμερα, το "My style rocks" μπορεί να ανέβει, διότι ο κόσμος φαίνεται να εθίζεται στο ξεκατίνιασμα, έστω και αν αυτό δεν είναι καθόλου αληθοφανές.

"Την αδικούν και αδικείται..."

Σίγουρα η Σάσα Σταμάτη αδικείται από την ανύπαρκτη στήριξη του καναλιού, αλλά και η ίδια αδικεί τον εαυτό της. Η αισθητική του πανηγυριού "βαραίνει" πολύ τον τηλεθεατή μεσημεριάτικα, ενώ η εικόνα της να χορεύει τσιφτετέλι πάνω στο τραπέζι είναι ακραία!

Ακόμη, δεν καταλαβαίνει η Σάσα ότι δεν πρόκειται να κάνει νούμερα όσο απουσιάζει από την εκπομπή της το καυστικό σχόλιο, το οποίο και την καθιέρωσε στα 7 χρόνια παρουσίας της στα πρωινά του Mega και του ANT1. Το να παίζουν τις συνεντεύξεις κάποιων προσώπων και μετά να τα "γλείφουν" είναι αδιάφορο. Και το πάνελ έχει στηθεί πολύ λάθος, αφού λείπει η δυνατή άποψη που θα ξεχωρίσει. Δεν είναι δυνατόν η εκπομπή της Σάσας να είναι σχολιαστικά τόσο άνευρη. Τέλος, η ενότητα με την κριτική στις εμφανίσεις των επωνύμων μόνο κακό στο πρόγραμμα κάνει. Είναι αδιάφορο ,και μην ξεχνάμε πως στο "Δέστε τους" αυτή η στήλη είχε επιτυχία διότι γινόταν με έναν πολύ χιουμοριστικό τρόπο και όχι με αυτό το σοβαρό ύφος που θα θυμίζει κριτική σε φλέγοντα γεγονότα της καθημερινότητας. 

Απορίες: 

1) Ποιος σκέφτηκε να τοποθετήσει στη μεσημεριανή ζώνη τη "Νύφη"; Πάντως, σίγουρα όχι κάποιος που ξέρει να κάνει τηλεόραση...

2) Για ποιο λόγο να το τραβήξει από τα μαλλιά τη δεύτερη μέρα προβολής της το θέμα του Ζακ η Τατιάνα Στεφανίδου;  Από ένα σημείο και μετά ακούγαμε τα ίδια και τα ίδια που ειπώθηκαν στην πρώτη εκπομπή. Δεν γνωρίζω την τηλεθέαση της Τρίτης, αλλά...

OPEN-Έψιλον

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιόδου αυτής για το συγκεκριμένο κανάλι, για την ώρα έχω μόνο απορίες:

1) Δεν είναι λίγο απογοητευτικό ένα από τα πρώτα δείγματα των αποφάσεων της νέας διοίκησης να είναι το "Splash";

2) Δεν μπορώ να μην παραβλέψω τη στροφή 360 μοιρών της αισθητικής της εκπομπής "Αποκαλυπτικα", ωστόσο, είναι σίγουροι πως αυτή η μόνιμη καλοσύνη για όλους και για όλα είναι ενισχυτική για την τηλεθέαση;

3) Μα "Ευτυχείτε"; Αυτός είναι ο νέος τίτλος της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου. Ασχολίαστο...Πόσο γελάω όταν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης στο "Splash" δήλωνε συγκλονισμένος με την επιλογή του τίτλου, που μάλιστα δεν μας αποκάλυπτε. Έχει δίκιο...Συγκλονιστήκαμε!

Κουίζ

Ποιο βασικό μέλος ελληνικής σειράς έχει δυσαρεστηθεί πολύ με την επιλογή του καναλιού που την προβάλλει όσον αφορά τον προγραμματισμό; Απλά προφανώς δεν μπορεί να πει και πολλά, αφού οι τελευταίες τηλεοπτικές απόπειρες δεν στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία...

Αυτά τα πολλά και για σήμερα! Εύχομαι ολόψυχα να περάσατε καλά διαβάζοντας το πρώτο "Mediatown" της φετινής σεζόν. Τα σχόλια σας είναι φυσικά ευπρόσδεκτα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ