2018-10-02 10:28:44
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ στα πλαίσια της συντονισμένης δράσης με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου που εμπλέκονται στα ΒΑΕ και έχουν εργαζόμενους που λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μετά από σύσκεψη, λήφθηκε η κοινή απόφαση να προταθεί στην ΑΔΕΔΥ η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 του Οκτώβρη 2018

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αποδεχόμενη και την εισήγηση μας κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 396 του N.4512/2018, υλοποιεί άλλη μια, μνημονιακή δέσμευση, που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος, βαπτίζοντας  την, «εναρμόνιση» με την Ευρωπαική νομοθεσία και πρακτική. Η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ο θεσμός των ΒΑΕ, τα μέτρα προστασίας της υγείας από ανθυγιεινές συνθήκες, κατακτήθηκαν από μας εργαζόμενους με αγώνες και δεν είμαστε διατιθέμενοι να παραχωρήσουμε αυτήν την κατάκτηση μας.


Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημερινά «κουτσουρεμένα» μέτρα προστασίας και πρόληψης, που περιορίζουν την έκθεση σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, δεν χωράνε στα «δημοσιονομικά δεδομένα» της μετά από το τέλος των μνημονίων εποχής!!

Θεωρούμε ότι προωθείται στην πράξη, η κατάργηση ουσιαστικά του επιδόματος, σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων και η μεγάλη μείωση του ποσού του επιδόματος στις υπόλοιπες.

Σε κάθε περίπτωση έγινε αντιληπτό σε όλους μας πως και το θέμα του Ανθυγιεινού μόνο με μαζικούς αγώνες μπορεί να περισωθεί και να διευρυνθεί.

Καλούμε του Τεχνικούς Υπαλλήλους του ΥΕΘΑ να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου με δυναμική και μαζική παρουσία στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 3 του Οκτώβρη 2018 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 12:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διεκδικούμε:

1. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα έτσι όπως χορηγείται σήμερα.

2. Επέκτασή του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

3. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.

4. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα με αντίστοιχη αύξηση στις οικονομικές παροχές.

5. Υπολογισμός των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης.

6. Να παραδοθεί το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής από το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά τα ΒΑΕ

7. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η συμμετοχή μας και οι αγώνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία την

Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018 και συγκέντρωση ώρα 12:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ

                    Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

                Λ. Καράμπαρπας                                                                                                Θ. Αλατεράς
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ