2018-10-04 14:38:46
Φωτογραφία για ΚΑΜΜΕΝΟΣ VS ΚΟΤΖΙΑ
Ως ανάσα ζωής στη συγκυβέρνηση «βλέπει» το δημοψήφισμα στα Σκόπια ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να φτάσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας. Μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε για άλλη μια φορά δικαιωμένος και σχολίασε καυστικά τις δηλώσεις Κοτζιά. «Εγώ συνεννοούμαι με τον πρωθυπουργό», είπε, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον Υπουργό Εξωτερικών. «Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η  υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένο όχι μόνο να  βρει λύσεις, αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας», είπε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε.

«Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό».


Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως οι εκλογές είναι πολύ πιθανό θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο Σκοπιανό όταν τελειώσει η  τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον Πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε τον Μάρτιο. Απ´ ότι  φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο».

Απέφυγε πάντως, να σχολιάσει τη δήλωση του Νίκου Φίλη το πρωί στο Κανάλι της Βουλής, ότι είναι «ακραίος» στο ζήτημα του Σκοπιανού, λέγοντας πως «τον κ. Φίλη τον αγαπώ πολύ, βρισκόμαστε στην Ικαρία και περνάμε πολύ ωραία». Επίσης, διέψευσε ότι υπάρχει θέμα διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ, ο κ. Παπαχριστόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο, του είπε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ καλή και θα έπρεπε να την ψηφίσουμε», για να του απαντήσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ότι «δεν είσαι μόνον εσύ, μαζί σου συμφωνεί και η Κουντουρά».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχριστόπουλος φέρεται να είπα στον κ. Καμμένο, «δεν κάνεις καλό που λες συνέχεια ότι θα ρίξεις την κυβέρνηση. Δεν είναι σωστό. Είναι λογικό αυτό να το κάνει η κ. Γεννηματά ή ο κ. Μητσοτάκης, αλλά όχι ο κυβερνητικός εταίρος. Ποια εικόνα δίνουμε στις αγορές;».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ