2018-10-04 15:07:38
Φωτογραφία για Βάρκιζα, πανευρωπαϊκός πόλος για την ιστιοσανίδα
Τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας για την κατηγορία Techno 293 και τους νέους αθλητές ανέλαβε για την εβδομάδα 20 – 27 Οκτωβρίου 2018 ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Μαρκουλάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σχεδόν 300 αθλητές από 22 χώρες, σε μια διοργάνωση που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο ΝΑΟΒΒ είναι άλλωστε ο μοναδικός ναυτικός σύλλογος που φιλοξενεί συστηματικά μεγάλους διεθνείς αγώνες ιστιοσανίδας, πρωταγωνιστώντας στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Όπως υπογράμμισε ο τεχνικός έφορος του ΝΑΟΒΒ, Άκης Πετανιώτης, σκοπός του Ομίλου είναι να καταστήσει τη Βάρκιζα «ένα μόνιμο διεθνές κέντρο αγώνων και προετοιμασίας στην ιστιοσανίδα όταν η υπόλοιπη Ευρώπη τον Χειμώνα παγώνει».

Οικοδεσπότης του αγώνα είναι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι «στρατηγική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να στηρίζει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε μια λογική εξωστρέφειας και προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού»
. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα αθλήματα της θάλασσας «ταιριάζουν στη φυσιογνωμία του προαστίου μας» και υπενθύμισε την παράδοση που ξεκίνησε στην Ολυμπιάδα του 2004 με τη Βουλιαγμένη να φιλοξενεί τη διεξαγωγή του ολυμπιακού τριάθλου.

Η κατηγορία T293 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βάρκιζας αφορά σε αθλητές ηλικίας 10 ως 17 ετών, είναι μέρος του προγράμματος ιστιοσανίδας της Ολυμπιάδας Νεότητας (Youth Olympic Games), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον προθάλαμο της αγωνιστικής κατηγορίας ιστιοσανίδας RS:X των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να σημειωθεί ότι από το φυτώριο του ΝΑΟΒΒ έχουν ήδη διακριθεί σε Ολυμπιάδες Νεότητας οι αθλητές Βύρων Κοκαλάνης και Μιχάλης Πατενιώτης, ενώ για την ερχόμενη Ολυμπιάδα νέων στο Μπουένος Άιρες έχει προκριθεί η Κατερίνα Δίβαρη.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ