2018-10-05 06:58:10
Φωτογραφία για Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος υποδέχθηκε το νέο Γ. Πρόξενο Αλεξανδρείας
Την 3η Οκτωβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο το νέο Εξοχ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης χαιρέτησε εγκάρδια τον νέο Γενικό Πρόξενο, τον συνεχάρη για το διορισμό του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο καινούριο έργο που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του ο κ. Γενικός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε την βαθειά εκτίμηση και την αγάπη που έχει προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ως κιβωτό των αξιών και των ιδανικών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και προς το πρόσωπο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Αφρική.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση και καλωσόρισε δύο νέους Κληρικούς που θα υπηρετήσουν με απόσπαση το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.


Πρόκειται για τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γερμανό Γαλάνη, δεδοκιμασμένο κληρικό στη διακονία της Εκκλησίας, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά έτη ως πρωτοσύγκελλος πλησίον του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος και διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Λαγκαδά.

Τυγχάνει αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Χαλκιδικής και κήρυκας του Θείου λόγου.

Παρεχωρήθη ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο, προς τον οποίο ο Μακαριώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες.

Υποδέχθηκε επίσης, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ισαάκ Τσαπόγλου, επί πολλά έτη ιεροκήρυκα της Αδελφότητος «Λυδίας της Φιλιππησίας» και της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης, ο οποίος παρεχωρήθη ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, προς τον οποίο ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ