2018-10-05 15:09:40
Φωτογραφία για ΠΗΓΗ Κ. ΓΡΥΛΛΙΑ: Στη μνήμη της μάνας μου Φρόσως Ζούλα-Γρύλλια, που έφυγε απο τη ζωή...
To μνημόσυνο της Φρόσως Ζούλα Γρύλλια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/10/2018 στον Αστακό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. 

            Στις 28/8/2018 έφυγε από τη ζωή η μητέρα μου, Ευφροσύνη Ζούλα, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 71 της χρόνια. Η Φρόσω, όπως όλοι την φώναζαν, προερχόταν από μία οικογένεια που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στον Αστακό. 

         Ήταν το τελευταίο παιδί του Εμμανουήλ Ζούλα και της Πηγής Καλαντζή. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της καριέρας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα πέρασε στον Άγιο Βλάσση, όπου γνώρισε τον Ταγματάρχη της Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Γρύλλια, τον οποίον νυμφεύθηκε στις 23/7/1977. 

       Οι δυο τους συνέχισαν την επαγγελματική του πορεία στα Λεχαινά Λευκάδος. Κατέληξαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, την οποία αγάπησαν ιδιαιτέρως. Στο Μεσολόγγι η Φρόσω Ζούλα εκτιμήθηκε από τον κόσμο ως καθηγήτρια, ως μητέρα, ως σύζυγος του Υπασπιστή και εν συνεχεία Διοικητή της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Γρύλλια................           Η απλότητα, η ευγένεια, το πηγαίο χιούμορ είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να προγραφούν στην προσωπικότητά της. Στους μαθητές της ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή, παρά την αυστηρότητα που τη διέκρινε. 


      Γι’ αυτούς ήταν η «καθηγήτρια – Ράμπο» με το παρκαρισμένο στο προαύλιο του σχολείου ποδήλατο «Ταρζάν», που δήλωνε την παρουσία της, η καθηγήτρια που δεν παρέδιδε απλώς το μάθημά της, αλλά επεδίωκε να ψυχογραφήσει τον εκάστοτε μαθητή της, να συζητήσει μαζί του για τα προβλήματα που τον ταλάνιζαν, να τον ενημερώσει για ζητήματα της επικαιρότητας, να τον προφυλάξει από τους κινδύνους που καραδοκούν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ως καθηγήτρια συνδέεται με την χαμένη παιδικότητα των σχολικών χρόνων για όλους τους μαθητές της. 

     Ήταν μία «κινητή βιβλιοθήκη», που απλόχερα μεταλαμπάδευε τις γνώσεις της στον περίγυρό της. Ως μάνα η Φρόσω Ζούλα ήταν τρυφερή, χαμογελαστή, απαιτητική, πρόθυμη να με ακούσει, αλλά και να μου δώσει καίριες συμβουλές. Είχε ήθος, σεβασμό, αντίληψη και διορατικότητα. Προέβλεπε πάντα την έκβαση των πραγμάτων. Αυτή ήταν η μαγεία της... 

        Φθάνοντας στις 40 ημέρες από την απώλεια της μητέρας μου, επιθυμώ και δημοσίως να σας ευχαριστήσω για την αμέριστη και ανιδιοτελή συμπαράστασή σας. Το Σάββατο η Φρόσω και ο Κώστας, αυτοί οι δύο υπέροχοι άνθρωποι και ξεχωριστές προσωπικότητες θα βρεθούν και πάλι μαζί. 

   To μνημόσυνο της Φρόσως Ζούλα Γρύλλια θα πραγματοποιηθεί στις 6/10/2018 στον Αστακό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου . 

ΠΗΓΗ Κ. ΓΡΥΛΛΙΑ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ