2018-10-06 18:45:30
Φωτογραφία για Αγέλη αγριεμένων λέαινων κατακρεουργούν τον έκπτωτο αρχηγό τους
Σοκαριστική εξέλιξη είχε η βόλτα μερικών τουριστών σε πάρκο άγριας ζωής στην Μεγάλη Βρετανία, όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την άγρια κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των μεγαλύτερων θηρευτών της Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς οι επισκέπτες έκαναν την βόλτα τους στο πάρκο άγριας ζωής στην περιοχή του Γούστερσαϊρ μέσα σε ένα καλά προστατευμένο όχημα, έγιναν μάρτυρες της επίθεσης μίας αγέλης θηλυκών λιονταριών προς τον ηλικιωμένο πρώην αρχηγό της αγέλης.

Οι εικόνες που προκαλούν δέος καταγράφηκαν από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων των επισκεπτών, ενώ η παρουσία τους στάθηκε αποτρεπτικός παράγοντας για την συνέχιση της επίθεσης, καθώς μόλις τα οχήματα πλησίασαν το σημείο, οι λέαινες υποχώρησαν, αφήνοντας το γηρασμένο αρσενικό σε ημιθανή κατάσταση.

Αργότερα, υπάλληλοι του πάρκου προσέγγισαν στο σημείο κι απομάκρυναν τον λαβωμένο βασιλιά της ζούγκλας με σκοπό να τον περιθάλψουν, ενώ η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς τα δόντια και τα νύχια των λέαινων, του είχαν προξενήσει εκτεταμένα τραύματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι αρκετά συνηθισμένη μεταξύ των λιονταριών που ζουν σε άγρια κατάσταση, καθώς μόλις τα θηλυκά εκτιμήσουν ότι ο αρχηγός της αγέλης δεν είναι σε θέση να την προστατέψει από πιθανούς κινδύνους, τότε τον διώχνουν από κοντά τους, πολλές φορές με τον παραπάνω άγριο τρόπο.

Πηγή: ladbible.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ