2018-10-09 12:03:09
Φωτογραφία για Ο αξεπέραστος Κλεάνθης Βικελίδης!
Ευτυχώς που υπάρχουν τα αποκόμματα και αποθεώνουν τον Κλεάνθη,διότι εμείς μέσα απ΄τα κιτρινόμαυρα γυαλιά μας θα θεωρούνταν πως υπερβάλλουμε και τον πολύ καλό ποδοσφαιριστή Βικελίδη,τον κάνουμε σούπερ σταρ.Όπως διαβάζετε,"χειρότερα" από μας τα γράφουν οι δημοσιογράφοι της εποχής.

Κι επειδή για Κλεάνθη έχουμε γράψει πολλά,σχεδόν τα πάντα,να σταθούμε λίγο σε κάτι,σε μια πληροφορία που αποδεικνύει δυο πράγματα.

Και ότι ήταν σούπερ σταρ και ότι ήταν ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μέχρι το μεδούλι.

Στο απόγειο της καριέρας του,στη δεκαετία του 30,όταν κι ήταν διεθνής,η ρουμανική ομάδα Venus του έκανε πρόταση.

Η Venus σήμερα δεν είναι τίποτα,τότε ήταν απ' τις πλουσιότερες ομάδες της Ευρώπης.

Μάλιστα είχε ήδη εντάξει στο δυναμικό της έναν άλλον σπουδαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή της εποχής,τον Κώστα Χούμη του Εθνικού.

Πολλά λεφτά,προοπτική διεθνούς καριέρας,το δέλεαρ της μεταγραφής προφανές,αλλά για Κλεάνθη μιλάμε.


Όταν έφτασε,λοιπόν,στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης κι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Ρουμανία,το μετάνιωσε,έσκισε το εισιτήριο του και παρέμεινε τελικά στον ΑΡΗ,"αδικώντας" ίσως τον εαυτό του και την προοπτική που ανοιγόταν μπροστά του για μεγάλη διεθνή καριέρα.

Ίσως ακολούθησε το παράδειγμα του μεγάλου αδελφού του,του Κώστα,ο οποίος όταν σε ηλικία 20 ετών,πήγε στην Αθήνα για να εγγραφεί στην Οδοντιατρική Σχολή,τον πλησίασαν κι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός αλλά αυτός έμεινε πιστός στον ΑΡΗ.

Αυτοί ήταν λοιπόν οι Βικελίδηδες.Η θρυλική οικογένεια,τα 3 αγόρια αλλά και τα 4 απ' τα 5 κορίτσια που έφτιαξαν τον μεγάλο ΑΡΗ σε αθλητικό επίπεδο κι ευτυχώς το 2004 αποφασίστηκε πως πρέπει να τιμηθεί,συνολικά,στο πρόσωπο του Κλεάνθη και να ονομαστεί το γήπεδο μας έτσι όπως ξέρουμε.

Και στεναχωριέμαι και εκνευρίζομαι όταν κάποιοι επιλέγουν την τοπωνυμία αντί του ονόματος της οικογένειας,τη στιγμή που άλλες ομάδες ψάχνουν και δε βρίσκουν ονόματα για τα γήπεδα τους,εμείς έχουμε έναν ποδοσφαιρικό θρύλο στην ιστορία μας και τον υποβαθμίζουμε.

Ίσως γιατί κι ο ίδιος ο ΑΡΗΣ δε φρόντισε να εκπαιδεύσει τον κόσμο,να του διδάξει ιστορία και να αντιληφθεί το μέγεθος και το μεγαλείο της οικογένειας,ούτως ώστε να συναισθανθεί γιατί πρέπει έτσι να αποκαλεί το γήπεδό μας.
skepastro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μεγάλο ρεκορ του Αγγελάκη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μεγάλο ρεκορ του Αγγελάκη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ