2018-10-10 13:35:46
Φωτογραφία για Ουγγαρία: Μετά τους μετανάστες, ο Βίκτορ Ορμπάν ξεκινά «διωγμό» για τους άστεγους!
Παράνομο πλέον να ζει κανείς στους δρόμους της Βουδαπέστης - Με φυλάκιση,

υποχρεωτική εργασία και κατάσχεση των αντικειμένων τους απειλούνται οι άστεγοι

Το πρόβλημα των άστεγων πολιτών απασχολεί πολλές χώρες του πλανήτη, ωστόσο η Ουγγαρία θα γίνει σύντομα η πρώτη χώρα που απαγορεύει διά νόμου την διαβίωση στους δρόμους των πόλεών της.

Από την επόμενη εβδομάδα, το να είσαι άστεγος στην χώρα του Βίκτορ Ορμπάν θα ισοδυναμεί με παραβίαση του συντάγματος.

Πολλοί ακτιβιστές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η δεξιά κυβέρνηση του Ορμπάν ξεκινάει πλέον μια εκστρατεία κατά των αστέγων, που θα αντικαταστήσει τον «πόλεμο» κατά των προσφύγων και των μεταναστών, στον οποίο «πόνταρε» για ψήφους η Βουδαπέστη.

«Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον το χαρτί της παράνομης μετανάστευσης, αφού προφανώς δεν υπάρχουν μετανάστες στη χώρα. Το ζήτημα αυτό παραμένει χρήσιμο στις προεκλογικές εκστρατείες ευρείας κλίμακας, αλλά για τοπικά ζητήματα πρέπει να βρουν έναν νέο αποδιοπομπαίο τράγο», δηλώνει στον Guardian o Γκάμπορ Ιβάνι, ένας μεθοδιστής ιερέας που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κέντρα αστέγων της Βουδαπέστης.


Με βάση τη νέα νομοθεσία, οι πολίτες που «συλλαμβάνονται» να ζουν στον δρόμο και αρνούνται να πάνε σε άσυλο θα εντάσσονται σε υποχρεωτικό πρόγραμμα εργασίας ή θα οδηγούνται στη φυλακή.

Επίσης, κινδυνεύουν με άμεση κατάσχεση των προσωπικών τους αντικειμένων και περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Ιβάνι, οι κλίνες στους ξενώνες αστέγων δεν επαρκούν για τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους της ουγγρικής πρωτεύουσας. Τον χειμώνα, όταν το κρύο αναγκάζει τους άστεγους να καταφύγουν σε αυτά τα κέντρα, εκατοντάδες καταλήγουν να κοιμούνται κουλουριασμένοι στο πάτωμα.

Οι συνθήκες σε αυτά τα καταφύγια είναι συχνά τόσο άσχημες και ανθυγιεινές, που πολλοί άστεγοι προτιμούν να κοιμούνται σε μια γωνιά στον δρόμο.

«Τα κέντρα είναι γεμάτα ψείρες και αν κολλήσεις είναι πολύ δύσκολο να τις ξεφορτωθείς» λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Έρικ Ζέκελ, 47 ετών, που ζει στους δρόμους εδώ και 20 χρόνια. Όπως καταγγέλλει, η αστυνομία τον έχει δείρει αρκετές φορές, ωστόσο οι αστυνομικοί φοράνε πάντα γάντια, αφού τους έχει δοθεί οδηγία να μην αφήνουν σημάδια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ