2018-10-10 13:20:37
Φωτογραφία για ΛΙΓΟΤΕΡΗ «ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ» ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Περιορισμός της «παπαγαλίας» και καλλιέργεια της κριτικής σκέψης πρωταρχικός στόχος των αλλαγών στο μάθημα της Ιστορίας. Στόχος να περιοριστεί η «παπαγαλία» στο μάθημα της Ιστορίας και το μάθημα να γίνει ελκυστικό για τα παιδιά τόνισε η καθηγήτρια Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής για τα βιβλία, Χριστίνα Κουλούρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα παιδιά βαριούνται αυτό το μάθημα. Είναι τελείως λάθος η μέθοδος της διδασκαλίας. Ο πρώτος στόχος είναι να καταπολεμηθεί η αποστήθιση και να καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη. Είναι συνολικά προγράμματα που ξεκινούν από την Τρίτη Δημοτικού ως και την Τρίτη Λυκείου και υπάρχει μια φιλοσοφία πίσω από τις αλλαγές που θα γίνουν».

«Είμαστε μια επιτροπή που εργάζεται από τον Γενάρη του 2017 και αποτελείται από 6 Πανεπιστημιακούς μαζί με 15 εκπαιδευτικούς» εξήγησε η ιστορικός υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ξεπεραστεί η λατρεία στις εξετάσεις από την οποία πάσχουμε. Στα προγράμματα σπουδών προτείνουμε δραστηριότητες για τους μαθητές όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια ρόλων».

Με βάση τα προγράμματα σπουδών θα συνταχθούν νέα σχολικά εγχειρίδια και θα γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η καθηγήτρια εξήγησε ότι στα νέα βιβλία θα υπάρχουν τα πάντα από την προϊστορία ως σήμερα, το 2018 και δεν θα εξαιρείται καμία ιστορική περίοδος.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ