2018-10-11 08:48:11
Φωτογραφία για Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Έκπληξη και απορία» για τη ρητορική του Πάνου Καμμένου, τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όσο και με την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας πέραν της Σούδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

«Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα, δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.


«Εμείς θέλουμε η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ που δοκιμάστηκε για 3,5 χρόνια πάνω στη μνημονιακή κρίση, να ολοκληρώσει κατά το δυνατόν τον βίο της. Η μεγάλη διαφορά πάνω στα κρίσιμα ζητήματα δημιουργεί προβλήματα. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η πρόταση δυσπιστίας ώστε να στριμωχτεί η κυβέρνηση. Καθένας κάνει τον λογαριασμό του για το πώς θα περάσουμε αυτούς τους μήνες» σημείωσε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη συνεργασία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες».

Κατά τον κ. Βούτση: «Δεν πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύεις ότι είσαι αυτός που είσαι. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν κάνεις για κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός. Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι και ψήφος εμπιστοσύνης. Αυτό το ξέρουν όλα τα κόμματα στη Βουλή. Αυτά που λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα θα έχουμε αυτή την ψηφοφορία. Είναι μία πολύ καλή συμφωνία. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό διεθνώς, ότι μία χώρα θα αλλάξει την ονομασία της και θα απαλείψει από το Σύνταγμά της αλυτρωτικές ιδέες. Ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είναι απλά μία ιδανική συμφωνία. Είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να γίνει για να σταματήσει αυτό που γίνεται...» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ