2018-10-11 23:13:16
Φωτογραφία για Καλάθης και Λοτζέσκι καθάρησαν την Μακάμπι
Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μακάμπι, όμως χάρη στους τρομερούς Καλάθη και Λοτζέσκι, πήρε τη νίκη απέναντι στην "ομάδα του Λαού" με 89-84. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν "καθαρίσει" πολύ πιο εύκολα το παιχνίδι, όμως ο Ουίλμπεκιν και ο Μπλακ έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Παρόλα αυτά οι γηπεδοίχοι στο τέλος ήταν αυτοί που έπρεπε κα έφτασαν στη νίκη, ξεκινόντας με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην φετική Eurolegue. Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 20 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 8 πόντους και 14 ασίστ. Για την Μακάμπι ο Ουίλμπεκιν είχε 24 πόντους με 8 ασίστ. Με τον κόσμο να δίνει παλμό από την εξέδρα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κεφάτος, με τους Καλάθη και Γκιστ να βγάζουν μια από τις εντυπωσιακές φάσεις που μας είχαν συνηθίσει πέρσι. Γενικότερα, οι “πράσινοι” ήταν απολαυστική, κάτι που δείχνει και το 15-4 (4'), με τον Λάνγκφορντ να σημειώνει 7 πόντους
. Όπως είναι φυσικό, όμως, είναι δύσκολο στο ξεκίνημα της σεζόν να διατηρήσει κάποια ομάδα τον συγκεκριμένο ρυθμό, κάπως έτσι η Μακάμπι αντέδρασε. Με πρωτοστάτη τον Ουίλμπεκιν οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 10-0 και με καλάθι του Αμερικανού γκαρντ ισοφάρισαν με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου σε 26-26. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση, την ώρα που ο Μπλακ... γέμιζε το "ζωγραφιστό", επιτρέποντας στους περιφερειακούς της Μακάμπι να βρίσκουν λύσεις από τα 6μ75! Η “ομάδα του λαού” ξεκίνησε με 5/9 τρίποντα (3/3 ο Ουίλμπεκιν) και βρέθηκε στο +4 (45-41) αλλά οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την περίοδο με σερί 5-0 και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 46-45. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ουίλμπεκιν να ευστοχεί σε τρίποντο και να φτάνει τους 16 πόντους με 2/2 δίποντα και 4/4 τρίποντα, την ώρα που ήταν αποτελεσματικός και στο οργανωτικό κομμάτι (5 ασίστ). Από την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε τον Νικ Καλάθη! Ο γκαρντ του τριφυλλιού έβρισκε τους συμπαίκτες του με κάθε δυνατό τρόπο και στο 23' είχε φτάσει ήδη τις 12 ασίστ! Επίσης, οι παίκτες του Πασκουάλ έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και μετά από κλέψιμο ο Αντετοκούνμπο έκανε τρομερό κάρφωμα για το 59-55 (25'). Το αντιαθλητικό του Μήτογλου, όμως, έκοψε κάπως τη φόρα των πράσινων, με τη Μακάμπι να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο (6-0) και να περνάει μπροστά με 61-59 (26'). Ο ΝτιΜπαρτολομέο χρεώθηκε κι αυτός με αντιαθλητικό σε μια φάση παρόμοια με αυτή του Μήτογλου, οι πράσινοι ήταν αποτελεσματικοί από τη γραμμή των βολών και βγάζοντας και μια καλή άμυνα με τον Καλάθη, έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +3 (70-67). Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στην τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει κάποιες ευκαιρίες ώστε να ξεφύγει στο σκορ, την ώρα που ο Ουίλμπεκιν έβγαζε σημάδια κούρασης από την πλευρά της Μακάμπι. Ο Λοτζέσκι έκανε τρομερή δουλειά, ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ στην επιθετική εξίσωση μπήκαν κι οι Τόμας, Παππάς κι έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +11 (82-71 στο 36'). Με τον Καλάθη να παίρνει ανάσες στον πάγκο, η Μακάμπι έκανε σερί 6-0 αλλά ο Λοτζέσκι της έκοψε τον... βήχα με τρίποντο (85-77 στο 38'). Με καλάθι του Παπαπέτρου, οι πράσινοι βρέθηκαν στο +10 (87-77 στο 39'), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με τρίποντο του Ρολ, μείωσαν σε 87-82 στο τελευταίο λεπτό μια καλή πράσινη κι ένα λάθος έβαλε τέλος στις ελπίδες τους.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ