2018-10-12 17:43:39
Φωτογραφία για ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Οι εισαγγελείς κ.κ. Ηλ. Ζαγοραίος, Ν.Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος καλούν την ερχόμενη εβδομάδα περίπου 20 άτομα ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων για να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο θάνατο 99 ατόμων κατά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. Μεταξύ των διερευνώμενων αδικημάτων περιλαμβάνονται και κακουργήματα όπως αυτά περιγράφονται στις μηνύσεις που έχουν καταθέσει συγγενείς των θυμάτων.

Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα καλούν μεταξύ άλλων σε ανωμοτί εξηγήσεις: 

Την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ήδη έχει κληθεί ως ύποπτη και για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο  

Τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη Τον Δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς Τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη Τον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη Τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.Οι κλήσεις έγιναν σχεδόν δυόμιση μήνες αφότου άρχισε η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.  

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ