2018-10-12 17:40:52
Φωτογραφία για Μεταθέσεις: Αδικίες σε βάρος στελεχών Σ.Ξ. που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων (ΕΓΓΡΑΦΟ- ΕΡΩΤΗΣΗ)
Ο Βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ Γιαννάκης Στέργιος, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 2417/11-10-2018) προς τo Υπουργείo Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Μοριοδότηση Στελεχών που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων», ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τη νέα παραμετροποίηση των Κριτηρίων Μεταθέσεων που γνωστοποιήθηκε στα στελέχη του Στρατού Ξηράς πριν από οκτώ περίπου μήνες, διαπιστώθηκαν αδικίες σε βάρος των στελεχών που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα:

1. Με βάση τον συντελεστή βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μετάθεσης διαπιστώθηκε ότι οι Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια ακόμη και από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία λαμβάνει τα υπερδιπλάσια μόρια.

2. Όλες οι Φρουρές του Νομού Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και του Νομού Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια) λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.

Επειδή είναι οφθαλμοφανές ότι δεν δύναται:


• Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής να λαμβάνουν περισσότερα μόρια από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων, όπως για παράδειγμα το ΤΕΘ Καλπακίου και η 8η ΕΑΝ (οι έδρες των οποίων απέχουν μόλις 27,3 χιλιόμετρα από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα).

• Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων να λαμβάνουν λιγότερα μόρια από συναδέλφους τους που υπηρετούν σε αντίστοιχες Μονάδες των Νομών Καστοριάς και Φλωρίνης,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

• Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αρθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου μεταξύ των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η φάβα στη διατροφή μας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η φάβα στη διατροφή μας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ