2012-03-13 13:14:25
Φωτογραφία για Αναβίωση για την Alfa Romeo Disco Volante!
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, δια χειρός της ιταλικής Touring Superleggera, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης και, όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί της, πρόκειται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.Προκειμένου να απονείμουν φόρο τιμής στην αρχέτυπη AlfaRomeo Disco Volante(ιπτάμενος δίσκος, στα ιταλικά!), 60 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στους αγώνες της κατηγορίας Sport της εποχής εκείνης, η εταιρεία Touring Superleggera πήρε την… άδεια από την επίσης μιλανέζικη Alfa Romeo, παρουσιάζοντας στην Έκθεση της Γενεύης τη σύγχρονη, και εν προκειμένω για χρήση σε δημόσιο δρόμο, εκδοχή του θρυλικού αυτού μοντέλου. Θυμίζουμε πως η original DiscoVolante «φορούσε» το 2λιτρο μηχανικό σύνολο της AlfaRomeo 1900, ο οποίος απέδιδε 160 ίππους, ενώ η κατασκευής της, πάντα με σκοπό τη συμμετοχή της ιταλικής φίρμας σε αγώνες, πραγματοποιήθηκε με 3 τύπους αμαξώματος, έναν ανοιχτό και δύο κουπέ.


Επιστρέφοντας στη σημερινή παραλλαγή του μοντέλου, οι Ιταλοί προσπάθησαν να υιοθετήσουν πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα της «γνήσιας» Disco Volante. Και όπως φαίνεται, το κατάφεραν. Κάτω από το εντυπωσιακό και… οπισθοβαρές σχεδιαστικά αμάξωμα, με τους μεγάλους πίσω προβόλους, κρύβεται το δάπεδο της σύγχρονηςAlfaRomeo 8C Competizione, το οποίο επιλέχθηκε, όχι μόνο επειδή πρόκειται για… Alfa Romeo, αλλά συγχρόνως επειδή είναι σε θέση να εξασφαλίσει κορυφαία ακαμψία, ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες (49/51 εμπρός/πίσω) και σπορτίφ χαρακτηριστικά στο δρόμο. Φυσικά, η Carrozzeria Touring Superleggera δανείστηκε και άλλα μέρη της 8C, όπως είναι ασφαλώς ο κινητήρας, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος, κατά το διαμήκη άξονα του αμαξώματος και η μετάδοση. Έτσι, κάτω από το μακρύ καπό της Disco Volante 2012 βρίσκεται ο γνωστός ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 4,7 λίτρων της ιταλικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ. Όσο για τις επιδόσεις, η εταιρεία υπόσχεται επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα 292 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται –που αλλού;- στους πίσω τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, αξίζει να σημειώσουμε πως το πίσω διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται, τόσο εμπρός όσο και πίσω, από διπλά ψαλιδιά.

 

Σύμφωνα με την Carrozzeria Touring Superleggera, η σύγχρονη Disco Volante θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (σημ.: οι τυχεροί αγοραστές της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι… εκλεκτοί συλλέκτες οχημάτων, πρώην οδηγοί αγώνων κοκ). Όσο για την κατασκευή και το χρόνο παράδοσης του αυτοκινήτου στους ιδιοκτήτες τους, οι τελευταίοι θα χρειαστεί να περιμένουν περί τους 8 μήνες από τη στιγμή που ο δότης (8C Competizione) παραδοθεί στις εγκαταστάσεις των δημιουργών της σύγχρονης Disco Volante. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει ποιο ακριβώς θα είναι το οικονομικό τίμημα για την απόκτησή της.
4troxoi.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ