2012-06-08 09:56:04
Φωτογραφία για Κληρώθηκε ΑμεΑ για εφορευτική!
Γελούσε και έκλαιγε μητέρα ενός 27χρονου παιδιού με βαριά νοητική υστέρηση, στο Βόλο, το οποίο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου έλαβε κλήση διορισμού του σε εφορευτική επιτροπή! ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Κοιτούσε και ξανακοιτούσε την ειδοποίηση για το γιο της η μητέρα, απορώντας πότε το Κράτος θα επιδείξει γνώση και μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία. Το όνομα του 27χρονου παιδιού της, το οποίο ούτε που μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του, συμπεριελήφθη μεταξύ των ονομάτων των πολιτών στην κλήρωση για την ανάδειξη μελών εφορευτικών επιτροπών, που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα «λάθος» και να προσπεραστεί χωρίς άλλη σκέψη ή σχόλιο από τη μητέρα του παιδιού. Όμως αυτό ήταν αδύνατο, διότι στο μυαλό της αναμοχλεύθηκαν οι αλλεπάλληλες παραλείψεις και αδιαφορία ενός Κράτους απέναντι στο γιο της και χιλιάδες άλλα παιδιά με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους.


Πήρε το δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της για να αναφέρει το λόγο αδυναμίας του παιδιού της να αναλάβει καθήκοντα μέλους της εφορευτικής επιτροπής, σκεπτόμενη πως το όνομά του το θυμούνται όταν πρόκειται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του ως πολίτης για τη διενέργεια των εκλογών ή ως φαντάρος -όπως κλήθηκε στο παρελθόν- αλλά ποτέ δεν θυμήθηκαν τα δικαιώματά του ή δεν τον αναζήτησαν όταν έλειπε από τις σχολικές αίθουσες.

Η μητέρα ανέφερε τη λήψη του ειδοποιητηρίου στην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Μαγνησίας Ράνια Καρανικόλα, δίνοντας ακόμη ένα στίγμα των τραγελαφικών καταστάσεων που βιώνουν οι γονείς των παιδιών μέσα στο βουνό των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

«Και υποτίθεται ότι έχει γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή των αναπήρων και ότι υπήρχε οργάνωση και πλήρη εικόνα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Αλλά ποια οργάνωση να περιμένουμε;», ήταν το σχόλιο της κ. Καρανικόλα.

Ο 27χρονος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσικαι πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση. «Γιατί δεν τον αναζήτησε κανείς, όταν ήταν να πάει σχολείο; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν πώς απασχολείται τις ώρες του μετά τη μαθητική ηλικία; Πώς τυχαίνει να θυμούνται τα παιδιά μας για το Στρατό ή τις εκλογές;», διερωτήθηκε και η ίδια, κατανοώντας απόλυτα τα βασανιστικά ερωτήματα της μητέρας του 27χρονου.

Τρέχουν προθεσμίες

Μαζί με τις προθεσμίες για την κλήση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, με τα ειδοποιητήρια που επιδίδονται αυτές τις ημέρες από την Αστυνομία, τρέχουν στο μεταξύ και οι λοιπές προθεσμίες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στις 8 Ιουνίου λήγει η προθεσμία των οκτώ ημερών πριν από την ψηφοφορία, μέσα στην οποία τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον οικείο Αντιπεριφερειάρχη επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων.

Στις 11 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ειδοποίηση των διορισθέντων μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Στις 12 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, των ανακηρυχθέντων υποψηφίων και συνδυασμών.

Στις 14 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την άφιξη των εφόρων και των τακτικών ή αναπληρωτών αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στον τόπο διορισμού τους.

Στις 16 Ιουνίου λήγει η προθεσμία μέσα στην οποία είναι δυνατή, με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, η αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας, εφόσον η χρησιμοποίηση αυτού που αρχικά ορίστηκε δεν είναι δυνατή εξαιτίας ανώτερης βίας.

http://www.taxydromos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ