2018-12-09 18:53:21
Φωτογραφία για Σε 1η Στρατιά και ΑΤΑ ο Ηγούμενος Εφραίμ;
Του Ηλία Προύφα

Στη Λάρισα αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο γνωστός  Ηγούμενος Κυπριακής καταγωγής της Ι.Μ Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr κάνουν λόγο για πιθανή μετάβαση του Καθηγουμένου Εφραίμ στη Λάρισα, προκειμένου να συναντηθεί με το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει και πνευματική ομιλία σε ιερό ναό της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι ο Καθηγούμενος Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, έχει ξαναμιλήσει στη Λάρισα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ πέρυσι είχε μεταφέρει την τίμια ζώνη της Παναγίας, για προσκύνημα στην 1η Στρατιά, το ΑΤΑ και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Εάν το πρόγραμμα τελικά το επιτρέψει και μεταβεί στη Λάρισα, εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και πάλι στην 1η Στρατιά και το ΑΤΑ, για εθιμοτυπική επίσκεψη και ευλογία των στελεχών, κάτι που ίσως κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει οι διοικήσεις των σχηματισμών, για πνευματικούς λόγους να το επιδιώξουν.


Να σημειώσουμε ότι πριν από ενάμιση μήνα περίπου και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου με το νέο ημερολόγιο, όπου εορτάστηκε στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου, η μνήμη του Αγίου Ευδόκιμου, παρευρέθηκε ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος παρακολούθησε την κατανυκτική αγρυπνία.

Στη φωτό που δημοσίευσε το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ, ο Στρατηγός Ζερβάκης, παρακάθισε και στο συνοδικό, με το χοροστατούντα στην Ιερά Αγρυπνία, Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομο.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του Καθηγούμενου Εφραίμ στην 1η Στρατιά:
kranosgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ