2018-12-09 19:34:37
Φωτογραφία για Εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα Μακαριώτατε!
Δεν πρόλαβε ο Αρχιεπίσκοπος να εξασφαλίσει στους ιερείς ότι θα υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας τους και ο κ. Γαβρόγλου τον αναίρεσε με εμφατικό τρόπο.

Εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα Μακαριώτατε και δυστυχώς ο πιστός λαός βλέπει και λυπάται να βλέπει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος να διασύρεται με αυτό τον τρόπο.

Στην αποκάλυψη πως η όποια συμφωνία προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα κυρωθεί στο σύνολο της από τη Βουλή στο μοντέλο των διακρατικών συμφωνίων προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο orthodoxia.info.

Ο υπουργός που ξεκαθάρισε πως η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι», σημειώνοντας ότι «Κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο» αλλά και ότι «Δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα». Υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, η οποία εντάσσεται, όπως υποστήριξε, στην γενικότερη στρατηγική της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων.


Όπως προκύπτει από την συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στο orthodoxia.info, η παραμονή των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να εξασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών οι οποίοι όμως επιμένουν πως γι αυτούς η έξοδος από την Ενιαία Αρχή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ, παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο κάνει ξεκάθαρο πως στόχος του είναι η συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας, κάτι το οποίο όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν συζητά.

Ορθόδοξος Τύπος
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ