2012-06-09 08:12:35
Φωτογραφία για Τροχοπέδη θεωρείται στην Τουρκία η συμφωνία για τις χώρες Σένγκεν
SigmaLive/KYΠΕ

Ως κίνηση που δυσκολεύει τις προσπάθειες της Τουρκίας για άρση της θεώρησης βίζας των πολιτών της προς χώρες μέλη της ΕΕ, θεωρήθηκε από τον τουρκικό Τύπο, η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων στις χώρες της περιοχής Σένγκεν.

Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι την στιγμή που ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Στέφαν Φούλε διεξήγαγε διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον τούρκο Υπουργό για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς για τις διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στις θεωρήσεις της ΕΕ για την Τουρκία, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αποφάσιζαν στον Λουξεμβούργο να επιτρέψουν στις χώρες μέλη της ΕΕ ,που είναι και στην περιοχή Σενγκεν, να επαναφέρουν προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως μία ραγδαία κλιμάκωση του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχετικό κείμενο που ετοίμασε η ΕΕ περιέχει ασάφειες, σε σχέση με τα τουρκικά αιτήματα για απαλλαγή θεώρησης, που στόχο έχουν την καθυστέρηση της επίλυσης του ζητήματος. Η Τουρκία επιθυμεί να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την απαλλαγή θεώρησης με αντάλλαγμα την έναρξη διαδικασίας της συμφωνίας επανεισδοχής των λαθρομεταναστών. Αντιθέτως, προστίθεται, η ΕΕ απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής.

Χρειάζονται, σημειώνεται, τουλάχιστον τρία έτη διαπραγματεύσεων πριν για την επίτευξη συμφωνίας άρσης θεωρήσεων εισόδου.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ