2012-06-09 12:08:50
Φωτογραφία για Ο Ε. Βενιζέλος επανιδρύει το ΠΑΣΟΚ! –Τα πρώτα σχόλια πολιτών και κομμάτων
Ρεπορτάζ:  Κ. Φ. Αλιφέρης

Εν μέσω της εκτενέστατης κάλυψης απο τα ΜΜΕ της ανταλλαγής κοσμίων και δημιουργικών απόψεων μεταξύ του σεμνού και συγκρατημένου εκπροσώπου τύπου του κόμματος της Χρυσής Αυγής, κ. Η. Κατσιδιάρη με τις ήπιες και συγκαταβατικές υποψήφιες Βουλευτές του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, κες Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου, η οποία συζήτηση έχει πλέον αναδειχθεί απο τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία σε πρότυπο πολιτισμένης επίλυσης προβλημάτων και εμπνευσμένης....... γεφύρωσης διαφορών, λίγη έμφαση δόθηκε στο πλέον σημαντικό πολιτικό γεγονός των ημερών, την επανίδρυση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Το ιστορικό πολιτικό γεγονός  πραγματοποιήθηκε εχθές σε μυστική τοποθεσία ενώπιων 250 ατομων, ήτοι όλων των μελών, φίλων και ψηφοφόρων του κινήματος που έχουν απομείνει, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του κινήματος.

Ο Πρόεδρος του επανιδρυμένου πλέον κινήματος, κ. Ε. Βενιζέλος, παρεχώρησε, αμέσως μετά, συνέντευξη τύπου όπου πραγματοποίησε βαρυσήμαντες δηλώσεις


«Είχα δεσμευτεί ότι καταθέτω για τη σωτηρία της χώρας, την ασυναγώνιστη νοημοσύνη μου, την ρητορική δεινότητα, τις βαθιές οικονομικές γνώσεις και διαπραγματευτικές ικανότητές μου, όπως και τη προσήλωση στη μεταμοντερνα και «τζαζ» ερμηνεία του συντάγματος που εχω επιδείξει στη πολιτική πορεία μου. Σήμερα είμαι ευτυχής που υλοποιώ τις δεσμεύσεις μου παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό το επανιδρυμμένο κινημά μας, το ΠΑΤΟΚ.

Είναι σαφές οτι η χώρα χρειάζεται νέες κατευθύνσεις, και νέες προοπτικές που να εκφράζουν τις αναδυόμενες νικηφόρες δυνάμεις, και τα παγκοσμίως επικρατούντα ρεύματα ιδεολογίας και πολιτικής διαχείρησης. Το ΠΑΤΟΚ, Πανελλήνιο ΤραπεζοκρατικΟ Κίνημα, συναρμονίζεται πλήρως με τη διαμορφούμενη επικράτηση των δυνάμεων της νίκης, δηλαδή των ιδιωτικών τραπεζικών συμφερόντων, σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Το ΠΑΤΟΚ θα φέρει το λαό σε απευθείας επαφή με τις δυναμικές και τα κέντρα εξουσίας που διαμορφώνουν ήδη και θα διαμορφώνουν για αναρίθμητα χρόνια τη ζωη όλων μας. Συμμετέχοντας στο ΠΑΤΟΚ, και πρωτίστως ψηφίζοντας ΠΑΤΟΚ, ο πολίτης θα έχει άμμεση και ανεμπόδιστη διάδραση με τις δυνάμεις του μελλοντος, το διεθνές τραπεζικό σύστημα, αφήνοντας στη λήθη της ιστορίας «ισμούς» και αγκυλώσεις ξεπερασμένες, όπως ο παρωχημένος πλέον «σοσιαλισμός», η αισχρά λαϊκίζουσα «λαϊκή κυριαρχία», και η ουτοπική «εθνική ανεξαρτησία».

Σε ένδειξη της προσήλωσής μας στις νέες νικηφόρες κατευθύνσεις του κινήματος, το καταστατικό μας αντικαθίσταται απο το «Μανιφέστο των Τραπεζιτων του 1892» το οποίο εφεξής θα αποτελεί τον κύριο ιδεολογικό χάρτη του επανιδρυμένου κινήματος. Τα δε έργα του Α. Γ. Παπανδρέου θεωρούνται πλέον αποκυρηγμέννα και η δημοσίευση και μελέτη τους  απαγορεύονται ρητά σε όλα τα μέλη του κινήματος, πλην των μελών της Επιτροπής Προπαγάνδας και Ρεβιζιονισμού η οποία θα αναλάβει να τα ξαναγράψει εναρμονίζοντάς τα με την νέα κομματική γραμμή και επανεκδώσει εν ευθέτω χρόνω.

Καλώ λοιπόν με άισθημα συγκίνησης και ενθουσιασμού ολους του έλληνες πολίτες να αγκαλιάσουν το ΠΑΤΟΚ,.... για το καλό τους!»

Μικτές οι πρώτες αντιδράσεις των μελών και ψηφοφόρων του κινήματος

Ένας ενθουσιασμένος παρευρισκόμενος πολίτης, μας είπε:

«Οι σοσιαλισμοί, το κοινωνικό κράτος, και οι άλλες παλαιομοδίτικες ιδέες του ΠΑΣΟΚ ήταν κατα πολύ ξεπερασμένες. Είναι πια καιρός να αναγνωρίσουμε τη νέα τάξη πραγμάτων που ετσι και αλλιώς δίνει ίσως κάποιες αμυδρές δυνατότητες επιβίωσης σε αυτούς που θα την υπηρετήσουν με τυφλή πίστη και άκριτη αφοσίωση! Μπράβο λοιπόν στο ΠΑΤΟΚ και τον άξιο ηγέτη του Ε. Βενιζέλο για τη ρεαλιστική στάση τους».

Ένας δεύτερος παρευρισκόμενος μας δήλωσε:

«Δεν κατάλαβα στη αρχή γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια όλες τις ιδεολογικές του αρχές, την ιστορία του και τα επιτεύγματά του. Όμως μετά απο 4 συναπτές ώρες ομιλίας του αρχηγού μας Ε. Βενιζέλου αισθάνομαι υπνωτισμένος απο την ομορφιά του λόγου του που κυλάει σα μέλι πάνω σε μια φρέσκια μπουγάτσα με γέμιση σοκολάτας, αισθάνομαι δέος μπροστά στο πλάτος της σκέψης του, νιώθω συγκλονισμένος απο το σεισμικό πολιτικό του βάρος, αλλά και την ακόρεστη δίψα και τη πείνα του για νέες πολιτικές νίκες. Πρέπει, νομίζω, όλοι να παραδεχθούμε ότι ενας άνθρωπος ο οποίος μπορεί  να κάνει ένα προεισαγωγικό σχόλιο να διαρκέσει 45 λεπτά, και να κρατάει το χέρι υψωμένο κουνώντας το δάκτυλο στο ακροατήριο σε στάση δασκάλου δημοτικού προς αδιάβαστους μαθητές για 4 ωρες χωρίς να πάθει έστω και μια μικρή κράμπα, είναι ο ορισμός του ηγέτη πολύ μεγάλου μεγέθους». 

Όμως δεν έλλειψαν και πιο επιφυλακτικά σχόλια. Ένας απογοητευμένος πρώην οπαδός του κινήματος είπε:

«Εγω δεν θα ψηφίσω ΠΑΤΟΚ και Βενιζέλο. Γιόρτασα τα γενέθλια για τα 70 χρόνια μου χθες και έκτοτε νιώθω μια ακανίκητη επιθυμία να ψηφίσω ΝΔ».

Δηλώσεις Γ. Α. Παπανδρεου

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου ανάρτησε στο facebook μέσω smartfone (cc Twitter) κατευθείαν απο το κανό του στη θάλλασα «Συγχαρητήρια στον κ. Βενιζέλο και τις θερμές μου ευχές στο ΠΑΤΟΚ. Παρεπιπτόντως έχω χαθεί στα ανοικτά και παρακαλώ κάποιον να στείλει την ακτοφυλακή να με μαζέψει, LOL :-) :-)». Η τύχη του κ. Παπανδρεου έκτοτε αγνοείται.

Δηλώσεις Α. Σαμαρά

«‘Οσα λέει ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΤΟΚ τα έχουμε ήδη υποστηρίξει εμείς απο μακράν» δήλωσε ο κ. Σαμαράς με ένταση. Και συνέχισε, «Καταγγέλουμε λοιπόν τα νέα δημαγωγικά τεχνάσματα του κ. Βενιζέλου όπως και του κ. Τσίπρα ο οποίος είμαστε πεπεισμένοι ότι σίγουρα έχει κάτι να κάνει και με τη νέα αυτή μαύρη σελίδα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Δεσμευόμαστε δε να προσκομίσουμε στοιχεία, ή έστω αστήρικτες φήμες, που να αποδεικνύουν το επιπόλαιο και ανεύθυνο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή».

«Επι του παρόντος επισημαίνουμε στον ελληνικό λαό, ότι σε αντίθεση με το κ. Βενιζέλο εμείς δεν είμαστε όλο λόγια και ρητορίες. Εμείς με το έργο μας και με την υπογραφή μας, εν ανάγκη και εν λευκώ, δείχνουμε τα όσα πιστεύουμε. Τα λόγια είναι φτηνά. Μόνο η παράταξη μας, η δεξιά πανστρατιά, η μεγάλη πολυκατοικία, η σύναξη των  νοικοκυραίων αλλα όχι των καπεταναίων , οι βουλευτές που ποτέ δεν ξεχάσαν τη γραββάτα σπίτι τους, εγγυάται την τήρηση των μνημονίων και δανείων. Και αυτή μας την εγγύηση δεν την εννούμε μόνον με τους τραπεζίτες αλλά και με όλους τους εντολοδόχους, αντιπροσώπους, υπαλλήλους, προμηθευτές, συμβούλους, εκπροσώπους, συνεργάτες, συνεταίρους, και επιτετραμμένους των, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα μας δωθούν απο αυτούς.

Η ΝΔ, το λέμε ακόμη μιά φορά και ας το καταλάβουν όλοι, δεν φοβάται να πληρώσει κάθε τίμημα, όπως να διαγράψει και επανεγγράψει τους βουλευτές της, να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους, να πραγματοποιήσει τις πιο ακροβατικά επικίνδυνες κυβιστήσεις, και να μετεγγράψει τα πιο εμετικά ακραία πολιτικά στοιχεία στις τάξεις της προκειμένου να υπηρετήσει την τραπεζοκρατία. Δεν μας φοβίζουν οι αυτοκτονίες των ελλήνων. Δεν μας φοβίζει ούτε καν η Ντόρα Μπακογιάννη. Θα τα υποστούμε ΟΛΑ για το όφελος του τόπου.

Σε αυτή τη βάση, και με τη προϋπόθεση ότι δε θα δε χρειαστεί να αλλάξουμε σύντομα τη θέση μας εφόσον το καλό του τόπου το απαιτήσει,  η ΝΔ καταγγέλει τις κλεψίτυπες ενέργειες του ΠΑΤΟΚ και καταθέτει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατα του ΠΑΤΟΚ και του προέδρου του κ. Βενιζέλου για την άμεση απαγόρευση χρήσης του όρου «Τραπεζοκρατία» στον όνομα και το καταστατικό του ΠΑΤΟΚ.

Αυτός ο όρος είναι κατοχυρωμένος στην ιστορία της ένδοξης παράταξής μας και την συνείδηση των ψηφοφόρων μας αλλά και όλων των ελλήνων, σαν απόλυτα προσδιοριστικός για τη ΝΔ και δεν θα ανεχθούμε την καπήλευσή του απο κανένα, όσο τάχαμου απόλυτος δούλος των τραπεζικών τραστ και αν δηλώνει, όσο εμετικός γλύφτης και χειροκροτίας των ξένων συμφερόντων και να διατείνεται πως δήθεν είναι.

Προτείνουμε δε ως μόνη αποδεκτή για εμάς εναλλακτική ονομασία  του ΠΑΤΟΚ, το «Πρωην Τραπεζοκρατικό Κίνημα της Ιπποκράτους» (ΠΤΚΙ) και εφεξής έτσι θα αναφερόμαστε σε αυτό. Προσωπικά δε είμαι έτοιμος να υποστώ τις μέγιστες θυσίες και διατίθεμαι ακόμη και να ρίξω αμέσως μετά το σχηματισμό της την κυβέρνηση της ΝΔ, ή όποια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας ενδέχεται να προκύψει μετα τις εκλογές, προκειμένου να υπερασπιστώ το ιστορικό κεκτημένο μας για αποκλειστική χρήση του ιερού για εμάς όρου, της «Τραπεζοκρατίας». Ζήτω η ΝΔ! Ζήτω οι Τράπεζες! Ζήτω το Ευρώ! Ζήτω το Εγώ!».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ