2012-06-09 15:18:42
Φωτογραφία για Ο πρώτος apple 1 το 1976 που φτιάχτηκε σε ενα γκαράζ
Σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης, θα βγει το επόμενο διάστημα ένας από τους πρώτους υπολογιστές της Apple, που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Στιβ Ουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού του Στιβ Τζομπς.

Η ιστορική ηλεκτρονική συσκευή μαζί με άλλα αντικείμενα, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις 15 Ιουνίου, ενώ η τιμή του αναμένεται να φθάσει τις 180.000 δολάρια.

Η εμφάνιση του πρώτου υπολογιστής της Apple 1, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με αυτή των σημερινών διατέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1976 προς 666,66 δολάρια.

Πριν από την εμφάνιση του συγκεκριμένου υπολογιστή, οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που περιείχαν τα απαραίτητα τρανζίστορ και τσιπ για να συνθέσουν τους δικούς τους υπολογιστές.

Ο Apple 1 όμως ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με πλήρη βάση κυκλωμάτων. Οι χρήστες, ωστόσο, θα έπρεπε να προμηθεύονται τις δικές τους θήκες, πληκτρολόγια, οθόνες και πηγές ενέργειας.


Ο... τυχερός που θα επιστρέψει σπίτι του μαζί με τον πρώτο υπολογιστή της Apple, εκτός από τον υπολογιστή θα πάρει και τα αρχικά του εγχειρίδια καθώς και μια κασέτα διεπαφής, την οποία χρησιμοποιούσαν για αποθήκευση δεδομένων.

Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 200 Apple 1, ενώ ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι από τους ελάχιστους που λειτουργούν ακόμα.

Η Apple σταμάτησε την πώληση της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών τον Οκτώβριο του 1977, έξι μήνες μετά την διάθεση του κατά πολύ πιο σύγχρονου Apple II.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ