2012-06-09 15:51:55
Φωτογραφία για Εξελιγμένα όπλα ζητούν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί
Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν από την διεθνή κοινότητα να τους προμηθεύσει «πιο εξελιγμένα όπλα» προκειμένου να πετύχουν την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Όσοι ισχυρίζονται πως θέλουν να βοηθήσουν την συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να αρχίσουν να το κάνουν, στηρίζοντάς την στο εσωτερικό της Συρίας» υπογράμμισε ο Χουσέιν Σάγιεντ, πρόεδρος του συριακού Ανώτατου Στρατιωτικού Επαναστατικού Συμβουλίου, σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση ειδικών στο κέντρο μελετών Rethink Institute.

Ο ίδιος απέρριψε την ιδέα, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν διαφορές στις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει πλήρης συνεργασία ανάμεσα σε όλες της ομάδες. Όλοι έχουν ένα κοινό στόχο: την πτώση αυτών των ληστών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο η διεθνής κοινότητα να λέει ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της εξαιτίας των διαφορών μέσα στην αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που ο συριακός λαός συνεχίζει να δολοφονείται».


Η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ως «νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», όμως η οργάνωση αυτή δεν συσπειρώνει όλα τα κινήματα της αντιπολίτευσης στη Συρία και οι δυτικές χώρες πιέζουν την αντιπολίτευση να οργανωθεί.

Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν συνεχώς την έλλειψη μέσων, την οποία και θεωρούν καθοριστικό παράγοντα.

«Το μόνο που ζητάμε από την διεθνή κοινότητα είναι να μας προμηθεύσει πιο εξελιγμένα όπλα, όμως κανείς δεν θέλει να το κάνει», δήλωσε ο Λουάι Σάκα από την οργάνωση Συριακή Ομάδα Υποστήριξης που στηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

«Αν η Τουρκία και η Ιορδανία παρατάξουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους τους στα σύνορα με τη Συρία και στοχεύσουν τις καθεστωτικές δυνάμεις θα πρόσφεραν κάλυψη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ίσως ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα στους αντικαθεστωτικούς», τόνισε.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ