2012-06-09 18:36:06
Φωτογραφία για ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΡΑ
Γράφει ο Μπονος Δημήτρης

Σε λίγες μέρες από σήμερα πλησιάζει το κάλεσμα που πιθανά θα απευθύνει μέσω των εκλογών της 17/06  ο λαός προς τους εν δυνάμει εκπροσώπους του. Η στείρα άρνηση στο επικείμενο κάλεσμα, εκ μέρους κάποιων δυνάμεων της αριστεράς, όπως με επιμονή το επαναλαμβάνουν, ενδεχομένως να αποτελέσει την ταφόπετρα των προσδοκιών  του. Κανείς  με τις σημερινές συνθήκες δεν έχει το..... δικαίωμα να προτείνει παραίτηση από την ιστορική ευκαιρία να πάρει ο ίδιος την τύχη στα χέρια του, έστω και κουτσουρεμένη , όπως επικαλείται  το ΚΚΕ. Θεωρώ ότι το φοβικό σύνδρομο επανάληψης τυχόν  λάθους  που διακατέχει την ηγεσία του και την οδηγεί στην στείρα άρνηση πρέπει  να καφθουν πριν είναι πολύ αργά. Το κάλεσμα της εγρήγορσης από μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ προκειμένου να προετοιμαστεί ο λαός να αντιδράσει  στην νέα επίθεση των λακέδων του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου αποστερώντας από τον ίδιο ντε φάκτο λογω μη ωρίμανσης των συνθηκών ( όπως επικαλείται) , το αναφαίρετο δικαίωμα του να εξασφαλίσει  πρόσβαση στην εξουσία, έστω με τα δεδομένα της αστικής δημοκρατίας,  θεωρώ ότι αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως απέναντι του.


Από την άλλη η εμμονή της ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβελη , για την εκ προοιμίου και έναντι οποιουδήποτε κόστους αποδοχή των υφιστάμενων συνθηκών και των οικονομικών  υποχρεώσεων απότοκων των μνημονίων με την επίκληση ότι οφείλουμε να τα αποδεχτούμε ως υποχρεώσεις της χώρας. Αναγνωρίζοντας  συγχρόνως ότι απαιτείται αγώνας απαγκίστρωσης από αυτά, μέσα όμως  από τους  κανόνες  των πιστωτών- τοκογλύφων, καθιστά το όλο εγχείρημα εκ προοιμίου προβλέψιμο και εύκολα αντιμετωπίσιμο από την Τρόικα, με  σίγουρο αποτέλεσμα ποδηγέτησης των κατά βάση αγαθών προθέσεων της.

Τα ιστορικά λάθη των αριστερών ηγεσιών πολλές φορές κατά το παρελθόν, σηματοδότησαν  δεινά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Τα πισωγυρίσματα επίσης, επέτρεψαν στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας  την  υπέρμετρη δυναμωση κάποιων αστικών κομμάτων και την αναγωγή τους ψευδεπίγραφα όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε  σε προστάτες του λάου όπως το ΠΑΣΟΚ πρόσφατα.

Η λογική της αντίστασης στο πεζοδρόμιο και στην φάμπρικα μπορεί να είναι εύηχη ακουστικά σήμερα και αποτελεσματική τις προηγούμενες δεκαετίες ,αλλά για τον ταλαιπωρημένο  από τα μνημόνια ήδη λαϊκό άνθρωπο σήμερα είναι κοροϊδία και κυριολεκτικά ασπιρίνη στα προβλήματα του. Είναι αστείος και ακραία προκλητικός  ο ισχυρισμός ότι επειδή οι επικυρίαρχοι αυτής της χώρας, μεγαλοαστική τάξη ,ντόπια συμφέροντα και διεθνής παράγοντας είναι παντοδύναμοι, δεν νομιμοποιείται ο λαός να αξιοποιήσει την δυνατότητα που του προσδίδουν οι συγκυρίες να κυβερνήσει. Αντίθετα ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι και το σκληρότερο σύστημα ευκολότερα αντιμετωπίζεται εκ των εσω παρά από εξωτερικές επιθέσεις που το μόνο έμπρακτο αποτέλεσμα τους στην σημερινή παγκόσμια σχεδόν επιβολή των αγορών είναι η περαιτέρω στέρηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων  που με τόσο κόπο και αίμα αποκτήθηκαν.

Ο έντονος χλευασμός τις τελευταίες μέρες εκ μέρους της ηγεσίας κυρίως του ΚΚΕ στην πρόταση Τσιπρα για συμπόρευση, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά στον λαό , που δοκιμάζεται άγρια από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές για τις πραγματικές προθέσεις του ιστορικού αυτού εκφραστή των λαϊκών προσδοκιών.

Το κρίσιμο ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν  ευθαρσώς όλα τα κόμματα της αριστεράς συμπεριλαμβανόμενου του ΚΚΕ δεδομένης της συγκυρίας, είναι εάν αποδέχονται τον ηγεμονικό ρόλο του λαού στις όποιες επιλογές τους. Πωλώ δε μάλλον εάν αυτή η επιλογή είναι απότοκη της κορυφαίας έκφρασης  της δημοκρατίας που είναι οι ερχόμενες εκλογές της 17-06. Εάν σε αυτές ο λαός με την ετυμηγορία του απαιτήσει αριστερή κυβέρνηση οφείλουν άπαντες να συμπορευτούν ακαριαία στην κατεύθυνση υλοποίησης της λαϊκής εντολής. Κάθε πισωγύρισμα η άρνηση αυτόματα θα αναδείξει στείρα  αντιδραστική συμπεριφορά που δεν συνάδει σε καμιά περίπτωση με αληθινά αριστερή κουλτούρα και οπωσδήποτε εξυπηρετεί απόλυτα τις επιδιώξεις των δυο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Κατά συνέπεια  όλες οι  αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις οφείλουν να προετοιμαστούν την επομένη μέρα των εκλογών στις   17/06 σοβαρά και υπεύθυνα να αποδείξουν έμπρακτα την σύμπλευση τους επί τη βάσει ενός μίνιμουμ προγραμματικού συγχρωτισμού με την λαϊκή επιταγή, αφήνοντας πίσω ιδεοληψίες και δογματισμούς άλλων εποχών που τόσο έβλαψαν το λαϊκό κίνημα διαχρονικά.

Μπονος Δημήτρης

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ