2012-06-09 21:14:13
Φωτογραφία για ΗΠΑ: 190 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία
Μία τεράστια επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας πραγματοποίησε η αστυνομία στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 190 άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ 18 παιδιά διασώθηκαν.

Η «Επιχείρηση Ωρίων» διήρκεσε έναν μήνα. Συλλήψεις έγιναν κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ισπανία, την Αργεντινή, την Βρετανία και τις Φιλιππίνες.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης δήλωσε ότι οι περισσότερες υποθέσεις ξεκινούν από κάποιο παιδί που συνομίλησε στο Διαδίκτυο με κάποιον που δεν γνώριζε.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 28χρονος στο Μίσιγκαν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες και 109 βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάστηκε, επίσης, με τη Σουηδία, τη Σερβία και την Ολλανδία, στο πλαίσιο της επιχείρησης.

«Αυτή η επιχείρηση αποκάλυψε ένα επικίνδυνο και διεφθαρμένο δίκτυο εγκληματιών που ασχολούνταν με την ανταλλαγή ακατάλληλων εικόνων παιδιών κάτω των πέντε ετών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός βοηθός γενικού εισαγγελέα, Λάνι Μπρούερ.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ