2012-06-10 04:51:26
Φωτογραφία για «Βλέπει» βάθρο ο Rosberg
Την πεποίθησή του ότι μπορεί να παλέψει για μια θέση στο βάθρο του αγώνα του Καναδά εξέφρασε ο Nico Rosberg ο οποίος θα ξεκινήσει από την 5η θέση. 

Από την πλευρά του ο πολυνίκης του συγκεκριμένου αγώνα, Michael Schumacher που μετράει 7 νίκες στο εν λόγω σιρκουί, δεν ήταν ευχαριστημένος από την 9η θέση και από την τακτική που ακολούθησε η ομάδα στην περίπτωσή του.

«Οι σημερινές κατατακτήριες πήγαν πολύ καλά και η 5η θέση στην εκκίνηση είναι καλή για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα στον Καναδά. Μπορώ να ελπίζω σε έναν τερματισμό στο βάθρο αύριο καθώς έχουμε δουλέψει πολύ στον αγωνιστικό μας ρυθμό όλο το 3ήμερο. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι αισιόδοξος, γιατί η διαχείριση των ελαστικών θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας στον αγώνα», είπε ο Rosberg.

«Σίγουρα δεν ήταν αυτό το σχέδιο που είχαμε για τις σημερινές κατατακτήριες. Ο υπολογισμός μας για το Q3 ήταν να κάνουμε δύο γύρους και να επιτεθούμε στο δεύτερο καθώς στο ξεκίνημα του Q3 είχαμε δει ότι ένας γύρος δεν είναι αυτό που πρέπει
. Δεν ξέρω πώς καταφέραμε να μην περάσουμε τη γραμμή εγκαίρως για να ξεκινήσουμε το 2ο γύρο αλλά όταν πέρασα τη γραμμή από την ομάδα μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά. Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε την pole σήμερα, καθώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τους χρόνους που έκαναν οι πρώτοι, αλλά θα μπορούσα να κάνω τους χρόνους που έκανα νωρίτερα στις κατατακτήριες και να ξεκινήσω τον αγώνα από καλύτερη θέση. Τώρα πρέπει να κάνω αύριο την επίθεση που δεν μπόρεσα να κάνω σήμερα», σχολίασε ο Schumi.

Αισιόδοξος ενόψει του αγώνα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas, Ross Brawn: «Όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φέτος, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και το σωστό ζέσταμα των ελαστικών ήταν καθοριστικός παράγοντας. Στο Q3 και οι δύο οδηγοί είχαν από 2 σετ πολύ μαλακών ελαστικών και έκαναν ένα γύρο στην πρώτη τους προσπάθεια. Ένιωθαν ότι τα ελαστικά δεν είχαν βρεθεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και ο Nico προτίμησε να κάνει ένα γύρο και στη δεύτερη προσπάθεια έχοντας κάνει πιο επιθετικό γύρο εξόδου ενώ ο Michael επέλεξε δύο χρονομετρημένους γύρους. Αυτό πήγε καλά για τον Nico αλλά δεν υπολογίσαμε καλά για την προσπάθεια του Michael και χάσαμε πολύ χρόνο ψάχνοντας για ένα κενό στην κίνηση. Έτσι, πέρασε τη γραμμή 4 εκατοστά του δευτερολέπτου αφότου έπεσε η καρό σημαία και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το 2ο γύρο του - αν και είχε σημειώσει το καλύτερο προσωπικό του πρώτο sector προτού αφήσει το γύρο. Σίγουρα σε αυτήν την περίοδο δεν αξιοποιήσαμε όλες μας τις δυνατότητες αλλά ο Nico έκανε πολύ καλή δουλειά ύστερα από το χρόνο που έχασε σήμερα και ξέρουμε ότι από την 5η και 9η θέση έχουμε ακόμα πολλές ευκαιρίες να ανέβουμε θέσεις στην κατάταξη αύριο».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ