2019-01-25 12:16:23
Φωτογραφία για Της δημοκρατίας το κάγκελο…
Αφορμή για τις σκέψεις που έπονται είναι τα συμβάντα τόσο στην δημοκρατία των Σκοπίων πριν και κατά την ψηφοφορία για την συνταγματική αλλαγή, όσο και στην ημετέρα Συριζαία.

Στα Σκόπια η δημοκρατία κορυφώθηκε. Εξαγορές, απειλές, εκβιασμοί, υποσχέσεις για παύση των διώξεων εναντίον εκείνων που κατηγορούνταν για πράξεις διαφθοράς (οι οποίες μετατράπηκαν σε αγαθοεργίες) προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης του Ζάεφ, αναβολές των συνεδριάσεων μέχρις ότου «ψηθούν» οι απαιτούμενοι βουλευτές και κάθε είδους αθλιότητες που μπορεί να επιστρατεύσει η εξουσία μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της.

Θα πει κάποιος: «Καλά, τί μας λες τώρα! Είναι γνωστό πόσο διεφθαρμένοι είναι οι πολιτικοί στα Σκόπια. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα».

Ναι, έτσι είναι. Αλλά σε ποιά δημοκρατία δεν υπάρχουν αυτά; Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι αυτά δεν ισχύουν στις υπόλοιπες δημοκρατίες;


Ας αναφερθούμε, λοιπόν, στην ελλαδική δημοκρατία επειδή κινείται σε παράλληλη πορεία με την Σκοπιανή. Εδώ είναι για να γελάς με το χάλι των πρόθυμων λακέδων και του υπολοίπου συναφιού. Όπως οι αποστάτες βουλευτές τού VMRO ψήφισαν εναντίον των θέσεων του κόμματός τους το ίδιο ισχύει και στους ΑΝΕΛ με τους χλεχλέδες που έχουν το θράσος να επιχειρηματολογούν κι από πάνω, δίνοντες ψήφους εμπιστοσύνης και εξασφαλίζοντες την πορεία προς την ολοκλήρωση των σχεδίων της κυριαρχίας.

Τα αποκόμματα και τα κόμματα, δεν δείχνουν μόνο την αθλιότητα της εξουσίας, που με τις πράαξεις της ξεμασκαρεύει σε απίστευτο βαθμό την δημοκρατία προκειμένου να εκπληρώσει τους σχεδιασμούς της· την εμφανίζουν έτσι όπως είναι και που κάποιοι αρνούνταν να παραδεχθούν, κάτι όμως που ίσχυε ανέκαθεν, όπως χαρακτηριστικά το δήλωνε, άλλωστε, πριν από 150 χρόνια ο Δημήτριος Βούλγαρης: Άστε ντούα (πάντα έτσι γινόταν).

Η «χορωδία» των ξετσίπωτων σε δράση. «Έχει τρωτά η συμφωνία, αλλά τό πρόβλημα πρέπει να λυθεί», λέει ο ένας. «Αφού τους έχουν αναγνωρίσει τα άλλα κράτη, ως Μακεδονία», πετάγεται ο δεύτερος και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Ο άλλος (λέγε τον Γουρλομάτη), πάλι, αβαντάρει την κατάσταση τηρώντας, τάχα μου, τις δημοκρατικές διαδικασίες την ίδια στιγμή που καταγγέλλει τον Τσίπρα για καταστρατήγησή τους και βεβαιώνει πως η έγκριση της συμφωνίας δεν μπορεί να μεταβληθεί. Πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι, ένα θέατρο για να περάσει η συμφωνία, αφού μία απλή απόσυρση των βουλευτών, όπως έχω πει, είναι αρκετή για να γίνουν όλα μαντάρα. Όμως, τολμά να τα βάλει με τα έξωθεν αφεντικά; Όχι βέβαια! Αντί, λοιπόν, να τουμπεκιαστεί κάνει και τον καμπόσο μαζί με τους δικούς του.

Σκορπισμένα εδώ κι εκεί βουλευτάκια (τσιράκια) και βολευτούδες, αφού στηρίζαν για τα καλά το καθεστώς Τσίπρα μετά άρχισαν να καμώνονται τους δύσκολους, αφήνοντας να νοηθεί πως δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, αφού ξέρουν πως και χωρίς αυτούς αυτή θα περάσει από το κυνοβούλιο.

Όλοι τους, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο μετατρέποντες το μαύρο σε άσπρο, το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 σε ΝΑΙ, την ΑΠΟΧΗ από το δημοψήφισμα στα Σκόπια σε έγκριση. Δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη τσίπα, έχουν όμως τον Τσίπρα και το παρεάκι του, την πλέον ασύδοτη εξουσιαστική κλίκα, που όμως στηρίζεται στην μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει.

«Ὡσεὶ κύνες ὑλακτοῦν», αλλά δεν τολμούν να δαγκώσουν. «Μετωπικές συγκρούσεις», «Μεγάλες αναμετρήσεις», «Μπρα ντε φερ» προαναγγέλλονται, ενώ στο μεγάλο τσίρκο οι παραστάσεις με «καυγάδες», «σφυροκοπήματα», «εκνευρισμούς» και άλλες τρίχες, δίνουν και παίρνουν. Άλλωστε, εκτός των άλλων, πρέπει να δικαιολογηθούν οι παχυλοί μισθοί και να εξαπατηθούν οι ψηφοφόροι. Υποκριτές και απατεώνες στο προσκήνιο.

Πάντως, τα απολυταρχικά συστήματα διαθέτουν περισσότερη ειλικρίνεια, επειδή δεν νοιώθουν την ανάγκη να επικαλεσθούν τα «επιχειρήματα» και τα ψεύδη που επιτάσσει το δημοκρατικό σύστημα εξουσίας, το οποίο είναι μία άλλη μάσκα της εξουσίας και της βαρβαρότητας κατάλληλη για τους ανόητους, αλλά και τους ξεγελασμένους, που αισθάνονται ότι γίνονται «κάτι» επειδή ψηφίζουν «εκπροσώπους» που ποτέ δεν τους εκπροσωπούν.

Μακάριοι οι κοιμισμένοι και οι υπνοβατούντες!

Μαγκίτης

https://anarchypress.wordpress.com/2019/01/23/%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf/
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ