2012-06-11 15:12:04
Φωτογραφία για Φεύγουν οι Γάλλοι από το Αφγανιστάν
Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η απόσυρση των μάχιμων γαλλικών μονάδων από το Αφγανιστάν, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στην επαρχία Καπίσα.

«Μέχρι τότε όλα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε τα στρατεύματά μας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και με την μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση για τις ζωές των στρατιωτών», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχισε: «Αναλαμβάνω εδώ αυτή τη δέσμευση και θα είμαι ο εγγυητής αυτής της επιχείρησης».

Παράλληλα, ο Ολάντ εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του έθνους» στους στρατιώτες.

«Χαιρετίζω την αφοσίωση και το θάρρος τους, γνωρίζω τη δύναμη του χαρακτήρα των γαλλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, απευθύνω στις οικογένειες το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης του γαλλικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοινώσε τέλος ότι θα αποδοθεί εθνικός φόρος τιμής στα τέσσερα θύματα, των οποίων οι θάνατοι ανεβάζουν σε 87 τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από το 2001.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ