2012-06-11 23:45:09
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η εκστρατεία αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε και εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνει για δεύτερη φορά μέσα στο έτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής.

Από την πρώτη ημέρα της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 9 Ιουνίου από τη Δ.Ε. Πεύκων για να συνεχιστεί χθες Κυριακή 10.6 στη Δ.Ε. Συκεών, η προσέλευση των εθελοντών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο αυτή, καθώς οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας εκτός Θεσσαλονίκης.

«Σ’ αυτή τη γιορτή ανθρωπιάς, αγάπης κι αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Με λίγο από το αίμα μας, αλλά πολύ περισσότερο με την εγγραφή μας ως δότες αιμοπεταλίων και δωρητές οργάνων σώματος στηρίζουμε την ελπίδα και το χαμόγελο», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας ιδιαίτερη πρόσκληση στις υποψήφιες μητέρες να ενημερωθούν και να γίνουν δωρήτριες βραστοκυττάρων.


Στα Πεύκα συγκεντρώθηκαν 66 φιάλες αίματος, έξι περισσότερες από την προηγούμενη του Φεβρουαρίου (αύξηση 10%), ενώ θεαματική υπήρξε η προσέλευση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή (66 έναντι 38, αύξηση 74%). Αυξημένη η κίνηση και στο κτίριο του δημαρχείου στις Συκιές, όπου την Κυριακή, πρώτη ημέρα της αιμοδοσίας, προσήλθαν 122 εθελοντές, 14 περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή ημέρα (αύξηση 13%). Ταυτόχρονα, ελπιδοφόρα καταγράφεται η προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ενισχύουν το κίνημα εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών που εγγράφονται στα δίκτυα δοτών αιμοπεταλίων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση, όμως, προκάλεσε η παρουσία ενός τυφλού συμπολίτη μας, του Σωτήρη Κουμτζή, ενισχύοντας με τη συμμετοχή του τα μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης κι ελπίδας. «Έκανα αυτό που αισθάνομαι και το κάνω για τον συνάνθρωπό μου χωρίς καμιά σκέψη ανταλλάγματος. Όσοι περισσότεροι σ’ αυτόν τον αγώνα τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια», δηλώνει στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

«Πρόκειται για μια πράξη ευαισθησίας, ανθρωπιάς και αλτρουισμού που τιμά ιδιαίτερα τον συνδημότη μας και τον ευχαριστούμε θερμά», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης προσκαλώντας τους συμπολίτες μας «να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το κίνημα εθελοντισμού» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Η εξόρμηση συνεχίζεται Η αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, όπως επίσης και με την υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων του δήμου, συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο στη Δ.Ε. Συκεών για να επεκταθεί και στις άλλες δυο δημοτικές ενότητες Νεάπολης κι Αγ.Παύλου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 12/6: 10π.μ.-8μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 13/6: 10π.μ.-8μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και 3μ.μ.-8μ.μ. Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ.Παύλου

Πέμπτη 14/6: 10π.μ.-8μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Παρασκευή 15/6: 10π.μ.-8μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Πληροφορίες:

-Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 313116 και 160

-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151 και 154
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ