2012-06-12 02:51:10
Φωτογραφία για Σαμαράς: Έξοδος από το ευρώ σημαίνει απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο
Την ανάγκη να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο.

«Η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη θα σήμαινε απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο, όπως επίσης απώλεια όλων των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους αγρότες μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στα στοιχεία που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ τόνισε: «Ο ορισμός του "ενεργού αγρότη", ο προσδιορισμός των περιφερειών της χώρας για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων και τα περιφερειακά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα, οι προαιρετικές άμεσες ενισχύσεις, το "πρασίνισμα" των επιδοτήσεων και η βελτίωση των προϋποθέσεων εφαρμογής τους στην ελληνική γεωργία, είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν την περίοδο αυτή ως ΝΔ».


Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως στόχος του κόμματος είναι να ξεπεράσει η ελληνική γεωργία τις παθογένειες του παρελθόντος και η αγροτική μας οικονομία να καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για τους νέους αγρότες είπε ότι «είναι το αίμα που χρειάζεται επειγόντως η γερασμένη γεωργία μας. Είναι το μέλλον της αγροτιάς και κατ' επέκταση η ελπίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Για τους νέους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών, η ΝΔ προτείνει μια δέσμη μέτρων «εφικτών, κοστολογημένων και συμβατών με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ