2012-06-13 07:49:02
Φωτογραφία για Μπλακάουτ για τρεις ώρες στη μισή Κοζάνη
Στο σκοτάδι βυθίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ μία μεγάλη περιοχή της πόλης της Κοζάνης, λόγω βλάβης σε υποσταθμό, ενώ μία δεύτερη παράλληλη βλάβη ήταν η αιτία να διακοπεί η ηλεκτροδότηση όλη τη νύχτα.

Στις 9.40 το βράδυ έσκασε ένας μετασχηματιστής επί της οδού Μητροπολίτου Φωτίου στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακάουτ σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της πόλης, ειδικότερα, σε τμήμα της Σκίρκας, στον Άγιο Αθανάσιο, στα Πλατάνια, στις Εργατικές Κατοικίες και στη Λαϊκή Αγορά. Συγχρόνως κάηκε ένας μετασχηματιστής στην οδό Πέτρας, όπου αρκετά οικοδομικά τετράγωνα αμφίπλευρα της οδού Ι. Τράντα, έμειναν χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα και μέχρι χτες στις 11.30 το πρωί.

«Ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο, αυτή η διπλή βλάβη, που δεν το έχω ξανασυναντήσει τόσα χρόνια», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διανομής στην Κοζάνη Δημήτρης Λιάνας. Όπως εξήγησε, στη Μητροπολίτου Φωτίου έσκασε σε υποσταθμό ένα ακροκιβώτιο, ενώ στην Πέτρας κάηκε ένας μετασχηματιστής. Στη δεύτερη περίπτωση ήταν δύσκολο να βγει ο μετασχηματιστής, καθώς έπρεπε να γκρεμιστεί ένας τοίχος, οπότε άργησε η επιδιόρθωση της ζημιάς η οποία ολοκληρώθηκε χτες στις 11.30 το πρωί, οπότε ηλεκτροδοτήθηκε η περιοχή.


Η αντικατάσταση του σκασμένου ακροκιβωτίου στη Μ. Φωτίου έγινε το ίδιο βράδυ και η ηλεκτροδότηση γινόταν σταδιακά. Μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχαν ηλεκτροδοτηθεί όλες οι περιοχές.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης τέθηκαν επί ποδός όλη τη νύχτα συνεργεία της Διανομής Κοζάνης, στα οποία εργάστηκαν περί τα δέκα άτομα.

Εκτός των άλλων συνεπειών, το μπλακάουτ έπληξε τους φίλους του Euro, καθώς η διακοπή σημειώθηκε με τη σέντρα του ποδοσφαιρικού αγώνα Σουηδίας – Ουκρανίας.

e-ptolemeos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ