2012-06-13 07:50:30
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παραμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Θράκη από παρέμβαση της Τουρκίας
Αποτέλεσμα του «ασύδοτου ξεσαλώματος των χιλιάδων  πρακτόρων και πρακτορίσκων της Τουρκίας στην περιοχή, μέσα κυρίως από τους διάφορους μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου».

Για παραμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος από την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θράκης, μίλησαν χθες τρία μέλη της παράταξης πολιτών «Σπάρτακος», που αποφάσισαν μέσω συνέντευξης Τύπου να απευθυνθούν στους Έλληνες της Θράκης για τα όσα διαδραματίζονται προεκλογικά και ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. «Η θρακική κοινωνία μεταξύ κομματαρχών και πρακτόρων» ήταν ο τίτλος του θέματος που ανέλυσαν οι Νεκτάριος Δαπέργολας, Κώστας Καραΐσκος και Σεμπαεδήν Καραχότζα. Πρώτος πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δαπέργολας, ο οποίος διευκρίνισε, ότι το «πρόβλημα δεν έγκειται στην ψήφο του μουσουλμάνου συμπολίτη μας. Κανείς δεν έχει θρησκευτικά ή άλλα στερεότυπα που να παραμορφώνουν την πραγματικότητα
. Και τουλάχιστον όχι εμείς, που και με πολλούς μειονοτικούς έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων. Όσα λέμε ως παράταξη για το λεγόμενο μειονοτικό ζήτημα όχι μόνο δεν είναι σε βάρος της μειονότητας, αλλά είναι και για το συμφέρον της, καθώς στρέφονται αποκλειστικά και μόνο εναντίον της φασιστικής και επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή, η οποία ακριβώς και στην ίδια τη μειονότητα επιβάλλει συνθήκες ασφυκτικού εναγκαλισμού, ποδηγέτησης και καταπίεσης και περαιτέρω συνθήκες γκετοποίησης, απομόνωσης και κοινωνικής και πολιτιστικής υστέρησης και οπισθοδρόμησης».

 

Η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δυστυχώς όμως, όπως ανέφερε, «όταν μιλάμε πια σήμερα για μειονοτική ψήφο, μιλάμε κυρίως για κάτι που έχει σχέση με τουρκική παρέμβαση στις εθνικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι μία από τις βασικές συνέπειες, μετά από τόσα χρόνια ασύδοτου ξεσαλώματος των χιλιάδων πρακτόρων και πρακτορίσκων της Τουρκίας στη Θράκη, μέσα κυρίως από τους διάφορους μηχανισμούς του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ενός ξεσαλώματος που φυσικά πραγματοποιήθηκε υπό την εγκληματική ανοχή των ελληνικών κομμάτων για λόγους κυρίως ψηφοθηρικούς, της ελληνικής πολιτείας γενικότερα, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που για λόγους φοβίας ή ευρύτερης απάθειας, αρνούνταν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια να αντικρύσει κατάματα το πρόβλημα. 

Τώρα δείχνει να το ανακαλύπτει και να αρχίσει δειλά-δειλά να ψιθυρίζει πράγματα, που εμείς τα επισημαίναμε εδώ και χρόνια, πάντοτε με πλήθος στοιχείων, αλλά τότε άφηναν ανεπηρέαστους τους πιο πολλούς». 

Φωτογραφίες του υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Α. Χατζηοσμάν να κρατάει την ομπρέλα για να μην βραχεί ο Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς ή της συνάντησης του υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν με τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης 

ΠΕΝΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ

Ο κ. Δαπέργολας στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως «απόλυτη αθλιότητα τη μεταγραφή του Ιλχάν Αχμέτ, σημειώνοντας το ενδεχόμενο «να εκλεγούν στους 3 βουλευτές της Ροδόπης 2 μειονοτικοί σίγουρα, ίσως και 3, ενώ στην Ξάνθη 1 ή 2 μειονοτικοί βουλευτές σε σύνολο τριών. Στην καλύτερη δηλαδή των περιπτώσεων η πλειονότητα των δύο νομών θα έχει ισάριθμους εκπροσώπους με τη μειονότητα. Στη χειρότερη η πρώτη θα έχει έναν βουλευτή και η δεύτερη…5! Πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα; Μα φυσικά, όπως προανέφερα, με την παρέμβαση της γείτονος δια του εν Κομοτηνή Προξενείου της και του μηχανισμού που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή». 

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ»

Για την περίπτωση του νομού Ξάνθης μίλησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Σεμπαεδήν Καραχότζα. «Από την Ξάνθη είχαμε πριν λίγες μέρες άλλη μια περιγραφή της κατάστασης, από τον γιατρό Μπαράν Μπουρχάν, που απέτυχε να εκλεγεί με το ΠαΣοΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο κ. Μπαράν λοιπόν, πού είχε εκλεγεί πριν 1,5 χρόνο περιφερειακός σύμβουλος με 7.000 σταυρούς, περιορίστηκε στους 1.800, χάνοντας την έδρα για 300 μόλις ψήφους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδίου στην ξανθιώτικη εφημερίδα «Εμπρός» (10-5-12), τον έθαψε το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής: «Δεν μπόρεσα να σπάσω τη γραμμή του Προξενείου πού ήταν υπέρ του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αρχικά και μετά του Χατζημεμίς Τουρκές. Μόνο όταν κατάλαβαν ότι η Μπακογιάννη δεν θα μπει στη Βουλή κατηύθυναν όλες τις ψήφους στον Ζεϊμπέκ. 

Ήταν εμφανές, συνεχώς τούς πρόβαλλε ο τουρκόφωνος Τύπος… Η μειονότητα στη μεγάλη της πλειοψηφία άγεται και φέρεται από το Τουρκικό Προξενείο. Αυτοί δεν με στήριξαν γιατί δεν τούς προσκυνάω…Γιατί δέν τούς ζήτησα την άδεια να είμαι υποψήφιος. Γι’ αυτό και με πολέμησαν όλοι… Δεν με βοήθησε και το ΠαΣοΚ αλλά και με πολέμησε και ο Τσετίν Μάντατζη με τον Μπιρόλ! Αυτοί οι 1800 ψήφοι πού πήρα ήταν καθαρά προσωπικοί».  

Παρόμοια, όπως ανέφερε ο κ. Καραχότζα, ήταν και η μαρτυρία του Πομάκου Ιρφάν Μεμεταλή, που κατέβηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και δήλωσε μετεκλογικά περήφανος για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν χωρίς να προσκυνήσει κανένα Προξενείο και χωρίς να φιλήσει κανένα χέρι ψευτομουφτή. 

«ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ»

Μία ανάρτηση του Ιλχάν Αχμέτ στο facebook στις 4 Ιουνίου επικαλέστηκε ο Κώστας Καραίσκος στην τοποθέτησή του για να εξηγήσει πως παίζεται το προεκλογικό παιχνίδι στη Θράκη. Η ανάρτηση ανέφερε: “Πρόσεχε ομογενή μου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στη Ροδόπη εκλέγονται 3 βουλευτές. Είναι αδύνατον και οι 3 να εκλεγούν από την μειονότητα. Εάν επιχειρηθεί να ψηφιστούνε και οι 3 της μειονότητας, τότε τίθεται σε κίνδυνο η εκλογή ακόμη και των 2. Σήμερα στις λειτουργίες που έγιναν στις εκκλησίες του νομού Ροδόπης, οι παπάδες κατεύθυναν τους χριστιανούς να ψηφίσουν τα 2 κόμματα που έχουν επικεφαλής της λίστας Έλληνες… Η Εκκλησία στοχεύει στην εκλογή 2 Ελλήνων. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρόσεχε… Το να υπάρξει κατεύθυνση ψήφων σε μειονοτικούς υποψηφίους που απλά είναι επικεφαλής της λίστας, ενώ δεν έχουν πιθανότητες εκλογής, θα είναι ιστορικό λάθος…”

«ΔΑΝΕΙΚΕΣ» ΨΗΦΟΙ

Παράλληλα ο κ. Καραΐσκος επιτέθηκε όχι μόνο στα πρώην δύο μεγάλα κόμματα αλλά σε όλα τα υπάρχοντα κόμματα, που, όπως είπε, «δεν σταματούν πουθενά προκειμένου να αυξήσουν έστω και με «δανεικές» ψήφους την δύναμή τους. Τα είδαμε και στον «Καλλικράτη»: είδαμε τι έγινε στον Ίασμο, που παραδόθηκε στα προξενικά κυκλώματα, προκειμένου να μη χάσει το ΠΑΣΟΚ τον δήμο Κομοτηνής. Το είδαμε και στην ανάλογη περίσταση του δήμου Αβδήρων, αλλά και του Ευλάλου με την κοπτοραπτική που την καθοδηγούσε μόνο το κομματικό όφελος των τότε κυβερνώντων. Όπως λοιπόν ο κ. Πεταλωτής τότε παρέδωσε τους χριστιανούς κατοίκους του δήμου Ιάσμου στον κ. Καδή, έτσι και σήμερα παραδίδει τους ψηφοφόρους του στον κ. Χατζηοσμάν – ούτε να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο τόλμησε!». 

Τα μέλη της παράταξης πολιτών «Σπάρτακος» ζήτησαν από τους πολίτες να απαιτούσαν όλοι μαζί με μεγαλύτερη επιμονή το κλείσιμο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και να ξαναθυμηθούν ότι στην ελληνική Θράκη, «ζούμε ως Έλληνες - κι όποιος απεργάζεται σχέδια κατά της πατρίδας μας, πλειονοτικός ή μειονοτικός, δεν έχει θέση ανάμεσά μας». 

Δήμητρα Συμεωνίδου 
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ