2019-04-30 22:18:06
Φωτογραφία για Όταν ο Λαϊκισμός προς άγραν ψήφων κάνει επιστήμονες, να αυτοεξευτελίζονται .
Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο κ. Γεώργιος Ν. Πουρνάρας.

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π

Υδροδότηση Αρχοντοχωρίου: Ένα χρόνιο πρόβλημα που επιδεινώνεται. Λειψυδρία, ακαταλληλότητα νερού, τεράστιο λειτουργικό κόστος που επιβαρύνει τον Δήμο χωρίς αποτέλεσμα για τους Αρχοντοχωρίτες που εξακολουθούν να διψούν.

Και μεταξύ των άλλων  λέει επί λέξει και το εξής  κουφό .!!!!!!

(το 50% των μονίμων κατοίκων πάσχουν από παθήσεις των νεφρών κ.λ.π.,. Εμείς κύριε Πουρνάρα  εδώ και δυο χρόνια που αποφασίσαμε ως παράταξη να κατέβουμε στις   ερχόμενες εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο εμένα προτείναμε , ότι το θέμα της ύδρευσης του Αρχοντοχωρίου ο οποίο πέραν της μη επάρκειας του νερού  έχει και το  πρόβλημα λόγω πολλών αλάτων  σε αυτό , με αποτέλεσμα να βουλώνουν ολόκληρα τμήματα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης  και να μένουν οι κάτοικοι χωρίς νερό επί ημέρες , να φέρουμε το νερό από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών ,όπου υπάρχει  μεγάλη ποσότητα  νερού αρίστης ποιότητας  και τότε με τα Βλυζιανά δεν το πίστευαν ούτε οι Βλυζιανίτες( λέγοντας πως μόνο αν βρεθεί κάποιος κουρλός θα έρθει το νερό στα Βλυζιανά
. Αλλά δεν χρειαζόταν να είναι κουρλός ,αλλά να το πιστεύει και να το εννοεί ,όταν το υποσχόταν και εμείς το  εννοούσαμε   και πήγε πολύ εύκολα , απαντώντας σε όλους στο μα πως , με μια λέξη αργκό : γαμ@@ντας) θα έρθει  ) , αλλά στην απελπισία τους επάνω μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας ποσοστό 62% και εμείς ασφαλώς δεν τους διαψεύσαμε .!!!!

Έτσι και οι Αρχοντοχωρίτες μας είπαν στις περιοδείες ,που έχουμε κάνει πολλές φορές : Ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσει ,ο καθένας λόγω συγγενειών , προσωπικών υποχρεώσεων και άλλων λόγων , όλοι πιστεύουν , πως μόνο  αν βγει ο Σταικος Δήμαρχος θα έρθει το νερό στο Αχοντοχώρι. 

Αλλά ανεξάρτητα από αυτό όμως ,  από πού  τεκμαίρεται  κύριε Πουρνάρα  αυτό το οποίο γράφετε επί λέξει :

 (το 50% των μονίμων κατοίκων πάσχουν από παθήσεις των νεφρών κ.λ.π.,;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!

Υπάρχει κάποια σχετική έρευνα επιστημονική έρευνα , την οποία η ταπεινότητά μου  αγνοεί  ;;;;;;;;;;;

Ανατρέποντας αυτό το οποίο είναι παραδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι το 12% του ανδρικού και το 5% του γυναικείου πληθυσμού μέχρι την ηλικία των 70 πάσχει από νεφρολιθίαση ;;;;;;;;

Οι παθήσεις λοιπόν των νεφρών  και κυρίως η  νεφρολιθίαση  ή η οξεία ή η χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια δεν έχουν καμιά  σχέση με την περιεκτικότητα  σε άλατα  του νερού που πίνουμε , αλλά από την ποσότητα που πίνουμε( και το καλοκαίρι που ιδρώνουμε πρέπει να πίνουμε πάρα πάνω  για  να αντικαταστήσουμε αυτά τα υγρά που χάνονται με την εφίδρωση  , με στόχο τα ούρα μας να είναι ανοιχτόχρωμα πάντα  και όχι σκούρα  σαν κονιάκ )    καθώς και με το είδος των τροφών .

Πάψτε λοιπόν κύριε Πουρνάρα τους λαϊκισμούς σας  και μην λέτε ανοησίες προκειμένου, στερούμενος κατάλληλου επιστημονικού υποβάθρου να εντυπωσιάσετε   πανικοβάλλοντας  τον κόσμο .!!!!!!

Ντροπή σας λοιπόν κύριε Πουρνάρα  και πάρτε τις σύγχρονες απόψεις της Ιατρικής  Επιστήμης .!!! 

20 Ιανουαρίου 2018

«Υπάρχουν διάφορα είδη λίθων, οι οποίοι για να σχηματισθούν πρέπει να υπάρχει κάποια μεταβολική διαταραχή, ή το αποχετευτικό σύστημα του νεφρού να αποικίζεται με μικρόβια, ή να γίνεται χρόνια χρήση ορισμένων φαρμάκων. Άλλοι λόγοι είναι οι διαταραχές ενδοκρινών αδένων και κυρίως των παραθυρεοειδών που έχουν άμεση σχέση με το μεταβολισμό του ασβεστίου και συγγενείς και επίκτητες ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος που δημιουργούν στάση στην αποχέτευση των ούρων», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Γεώργιος ΚυριάκουΔιδακτικό μέλος IRCAD/EITS της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου.

Σπανιότερα, ο σχηματισμός τους οφείλεται σε κληρονομικές νόσους. Η σημαντικότερη βέβαια αιτία σχηματισμού λίθων είναι η πλημμελής πρόσληψη υγρών και γι’ αυτό ο κύριος τρόπος πρόληψης είναι η λήψη πολλών υγρών.

Η τακτική σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή η μείωση της παχυσαρκίας  βοηθούν στην πρόληψη της νεφρολιθίασης.

Η νεφρολιθίαση (ή ουρολιθίαση ή κοινώς η εμφάνιση πέτρας στους νεφρούς) αποτελεί μια συχνή κατάσταση, καθώς προσβάλλει το 12% του ανδρικού και το 5% του γυναικείου πληθυσμού μέχρι την ηλικία των 70.

Φίλοι Αρχοντοχωρίτες λίγη υπομονή και θα γλυτώσετε και από τους κάθε είδους Λαϊκιστές αλλά και από την λειψυδρία .

Αστακός 29/4/2019

Για την Δημοτική Παράταξη Αναzωογόνηση Ξηρομέρου

DR. Παναγιώτης Στάικος 

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Γενικός Ιατρός

Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Υποψήφιος Δήμαρχος  Ξηρομέρου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ