2019-06-18 17:00:24
Φωτογραφία για Τουρκικός «τσαμπουκάς»: Με την φρεγάτα Barbaros έξω από την Πάφο ο «Πορθητής» (φωτό)
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής» να πλέει δυτικά της Πάφου.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» διακρίνεται μέσα από τα σύννεφα να κινείται κοντά στην Πάφο, συνοδευόμενο από την πολεμική φρεγάτα Barbaros.

Πρόκειται για ένα ακόμα τουρκικό «τσαμπουκά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει τη δήλωση - «βόμβα» ότι οι γεωτρήσεις δυτικά της Πάφου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι δορυφορικές εικόνες -που έχουν ληφθεί στις 16 Ιουνίου- δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον λογαριασμό Image Sat Intl, ο οποίος δίνει και συγκεκριμένες συντεταγμένες για το τουρκικό γεωτρύπανο (Latitude: 34.9065964 / Longitude: 31.508665833333332).

Από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες προκύπτει ότι ο «Πορθητής» -μαζί με το Barbaros- πλησίασε στα 50 με 60 χλμ τις ακτές της Πάφου.

Βρισκόταν στα 80 χιλιόμετρα την Κυριακή o «Πορθητής»


Ο ίδιος λογαριασμός είχε δημοσιεύσει εικόνες από τις ύποπτες κινήσεις του πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας και την Κυριακή. Σε εκείνες τις φωτογραφίες ο «Πορθητής» εμφανιζόταν να βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από ανοιχτά της Κύπρου.

Οπως αναφέρει το SigmaLive, η Κυπριακή Κυβέρνηση δηλώνει πως υπάρχουν πληροφορίες για τουρκική γεώτρηση, δίχως ωστόσο να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει ερευνητικό πλοίο και στο Καστελόριζο.

Να σημειωθεί ότι χθες, Δευτέρα, οι Τούρκοι απάντησαν με ένα μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στα αιτήματα Ελλάδας και Κύπρου για κυρώσεις από την ΕΕ στην Αγκυρα.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ