2019-07-13 09:42:14
Φωτογραφία για 27 Αστυνομικοί θα εισαχθούν φέτος στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΠΙΝΑΚΑΣ)
«Συμπλήρωση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Καθορισμός αριθμού εισαγομένων»

Συμπληρωματικά, ως προς την 6501/1/218 από 02/05/2019 κανονιστική μας πράξη – προκήρυξη [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος.

Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τον αριθμό αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

1. Ο αριθμός των αστυνομικών (ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020 καθορίζεται σε είκοσι επτά (27). Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τρείς (3) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη, χωρίς νέα εξέταση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται:


- Σε ποσοστό 40%, ήτοι μία (1) θέση, στους υποψήφιους/ες του έτους 2017 που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις, Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

- Σε ποσοστό 60%, ήτοι (2) θέσεις, στους υποψήφιους/ες, του έτους 2018, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

β. Ποσοστό 90%, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους/ες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2019, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193-Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

2. Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α΄-152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών της παρ. 2 καλύπτεται από τους υποψήφιους/ες επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψήφιους της κατηγορίας για το 10% των θέσεων, χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας για το 90% των θέσεων, με εξετάσεις.

4. Αναλυτικότερα ο αριθμός των εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ανδρών - γυναικών) κατανέμεται ως ακολούθως:

Δείτε την σχετική προκήρυξη:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προκήρυξη Διαγωνισμού Εισαγωγής Αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ (Σ.Α.Ε.Α.) το Ακαδ. έτος 2019-20 (ΕΓΓΡΑΦΟ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ