2012-06-15 08:59:03
Φωτογραφία για ''ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ'' ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομικών του πλανήτη είναι «σε ύψιστη ετοιμότητα», να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, όπως δήλωσαν ανωνύμως την Πέμπτη στο Reuters εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

   Απ την πλευρά της, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε ανωνύμως την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα παράσχουν «το οριστικό σήμα, για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια» στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.  

 

Το Σαββατοκύριακο γίνονται βουλευτικές εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και ο β' γύρος των αιγυπτιακών προεδρικών εκλογών.

«Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, για να προκύπτει ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα», ανέφερε στο Reuters μια άλλη πηγή του G20, εξοικειωμένη με τη διεθνή διπλωματία στο πεδίο της οικονομίας από κοινού, όμως, με αρκετές ακόμα πηγές του G20.


Άλλη πηγή του G20 προέβλεψε ότι εάν οι χρηματαγορές αναστατωθούν, τότε ήδη τη Δευτέρα στο Λος Κάμπος στο Μεξικό θα γίνει έκτακτη σύσκεψη του G7 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), στην οποία τηλεφωνικώς θα κληθούν να συμμετάσχουν κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρών οικονομικώς κρατών.

Θα καταστεί σαφές ότι, «θα ληφθούν τα οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα - παροχή ''εξτρά'' ρευστότητας, ιδίως σε αμερικανικά δολάρια - για να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό η σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ