2019-07-19 14:03:12
Φωτογραφία για Chevrolet Corvette Stingray C8 V8 500ΗΡ
Η Chevrolet φαίνεται πως έχει στοχεύει στην μετάβαση της Corvette από την κατηγορία των

sports cars σε αυτή των supercars αφού κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί η απόφαση για την μεταφορά του κινητήρα από τον εμπρός άξονα στο κέντρο του αυτοκινήτου για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Πρόκειται για κάτι που αρκετές φορές έως σήμερα είχε υπάρξει σαν σενάριο χωρίς όμως να πραγματοποιηθεί. Η νέα Corvette C8 αναμένεται να μπει στη μάχη της πρώτης γραμμής απέναντι στις Porsche, Ferrari, McLaren, Lamborghini αλλά και την Audi με το R8. Από όσα γνωρίζουμε έως τώρα το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων που υπάρχει και στην σημερινή γενιά. Η απόδοση θα αγγίζει τους 500 ίππους οι οποίοι θα μεταδίδονται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Πάντως οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς μιλούν και για μικρότερα twin-turbo σύνολα ή ακόμα και για υβριδική τετρακίνητη έκδοση που πάντως ακόμα και αν προκύψουν δεν αναμένεται να γίνει σε πρώτο χρόνο
. Επίσης πέραν την εισαγωγικής έκδοσης των 500 ίππων είναι σίγουρη η έλευση πιο δυνατών παραλλαγών που θα πλησιάσουν τους 800 ίππους ενώ η υβριδική έκδοση ίσως να φλερτάρει με τους 1000 ίππους. Πάντως η εταιρία έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες καθώς ισχυρίζεται πως η Corvette θα επιταχύνει 0-100 km/h σε 3’’ ή και ταχύτερα ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 km/h.

Πριν λίγες ημέρες η εταιρία επιβεβαίωσε πως η επίσημη ονομασία της C8 Corvette θα είναι Stingray, ένα εξαιρετικά σημαντικό όνομα στην ιστορία του μοντέλου. Αντίστοιχα σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τη Chevrolet η τιμή της αναμένεται να είναι κάτω από τις 60.000 ευρώ στις ΗΠΑ κάτι που φυσικά την καθιστά εξαιρετικά δελεαστική για το πακέτο δυνατοτήτων και την εικόνα που θα προσφέρει.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ