2020-05-11 23:00:37
Φωτογραφία για Τροχαίο στη Γλυφάδα: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό της Corvette
Την ποινική αποτίμηση της εγκληματικής συμπεριφοράς που είχε επιδείξει ο 40χρονος οδηγός της Corvette

, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο, παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα στη Γλυφάδα, αποτίμησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχοντας ολοκληρώσει την προκαταρκτική έρευνά της για το πολύκροτο δυστύχημα.

Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου οδηγού σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες προβλέπουν πολύ πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου και για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αντίθετα, οι εισαγγελικές αρχές δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον οδηγό του δεύτερου οχήματος, τυχόν εμπλοκή του οποίου στο τροχαίο, επίσης ερεύνησαν. Ως εκ τούτου, ως προς αυτό το σκέλος η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.


Οι διώξεις

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 40χρονου οδηγού της Corvette ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

- Επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα και για αυτό προβλέπονται αυστηρές ποινές βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τροχαία.

- Ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και

- Παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Πλέον την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνει τακτικός ανακριτής.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ