2019-08-18 11:33:41
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: «Τα στοιχεία του προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει… δριμύτερος και προαναγγέλλει «θερμό φθινόπωρο»

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του 2019, επιβεβαιώνουν τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική έξοδο της χώρας από την εποχή της κρίσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία του προϋπολογισμού:

«Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του 2019, επιβεβαιώνουν τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική έξοδο της χώρας από την εποχή της κρίσης.

Τόσο η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα όσο κι αυτή για τα έσοδα καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά επιπλέον σταθεροποίησε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.


Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η προπαγάνδα της Ν.Δ. και του Αρχηγού της, Κυρ. Μητσοτάκη, για τους ''άχρηστους και ανίκανους'' καταρρέει με πάταγο. Τη διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα. Ό,τι και να υποστηρίζει η Ν.Δ., η αλήθεια δεν αλλάζει: Το παλιό πολιτικό σύστημα, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους πολίτες στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε μια νέα περίοδο σταθεροποίησης και ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει… δριμύτερος και προαναγγέλλει «θερμό φθινόπωρο»

Θερινή ραστώνη τέλος και για την αξιωματική αντιπολίτευση, τα στελέχη της οποίας ετοιμάζονται για ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο, καθώς θα δώσουν μάχες σε δύο μέτωπα: Εντός κι εκτός Βουλής για την αποκάλυψη/απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής και εντός του κόμματος για το περίφημο κομματικό restart που κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εκλογική ήττα του Ιουλίου.

Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να δρομολογήσει τις διαδικασίες, ενώ τα μηνύματα από τις αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Οργανωτικό του κόμματος κρίνονται ως «ανέλπιστα θετικά» καθώς, σύμφωνα με κορυφαία κομματική πηγή, «την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές έφτασαν τις 1.500».

Έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό σοκ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν έτοιμα να πάρουν ξανά «τα όπλα», καθώς η νέα κυβερνητική ηγεσία ετοιμάζεται, με τη σειρά της, να δρομολογήσει μία σειρά από πολιτικές που, κατά την Κουμουνδούρου, «θα είναι μνημονιακές χωρίς να έχουμε μνημόνιο».

Οι τροπολογίες που έφερε ο Υπουργός Εργασίας άρον άρον και λίγα λεπτά πριν διακόψει η Βουλή για τη θερινή ανάπαυλα, (για την αιτιολογημένη απόλυση και τους εργαζόμενους σε υπεργολάβους), θεωρούνται πρόβα τζενεράλε για ό,τι έρχεται.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν «γερά χτυπήματα» στον εργασιακό τομέα παραπέμποντας στα όσα είχε πει προεκλογικά ή σε ανύποπτο χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και σε «επιταγές του ΣΕΒ» που άρχισαν να υλοποιούνται, όπως λένε. Κρατούν «ζωντανό» δε, το θέμα της καρατόμησης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και περιμένουν παρέμβαση της αρμοδίας Επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Όπως έκαναν γνωστό το προηγούμενη τριήμερο ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης, η κ. Βεστάγκερ ενημέρωσε ότι «το θέμα παραμένει ανοικτό για την Κομισιόν» και ότι η ίδια «ενημερώνεται ακόμα για την κυβερνητική κίνηση να απομακρύνει με τροπολογία την κ. Θάνου, παρότι το Ενωσιακό Δίκαιο επιβάλλει την μη κυβερνητική εμπλοκή στις Ανεξάρτητες Αρχές».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ