2019-08-22 02:11:35
Φωτογραφία για Τζόνσον - Μέρκελ: Ανεβαίνει ο πυρετός - Νέες πιέσεις Λονδίνου για αλλαγές στο Brexit
«Η Μεγάλη Βρετανία δεν μπορεί να αποδεχθεί, όπως έχει, την υπάρχουσα συμφωνία

διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση» προειδοποίησε από το Βερολίνο ο Μπόρις Τζόνσον

Κορυφώνεται η αγωνία για την τελική συμφωνία του Brexit, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού περί αρνητικής ΕΕ και de facto αποχώρησης της Βρετανίας στις 31 Οκτωβρίου. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Μπόρις Τζόνσον με την Άνγκελα Μέρκελ το backstop, για το οποίο καλλιεργήθηκε έντονη κόντρα ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, βρέθηκε στο μενού. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φάνηκε για άλλη μια φορά αμετάβλητος από την αρχική του θέση που προδίδει «σκληρό» διαζύγιο με την Ένωση.

Η Μεγάλη Βρετανία «δεν μπορεί να αποδεχθεί», όπως έχει, την υπάρχουσα συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε από το Βερολίνο ο Μπόρις Τζόνσον, αξιώνοντας την κατάργηση του αμφιλεγόμενου μηχανισμού του backstop.

Σε διπλωματικό τόνο, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε, από τη μεριά της, ότι θα μπορούσε να βρεθεί εναλλακτική πρόταση εντός 30 ημερών για το σύνορο της Ιρλανδίας. Ωστόσο, προέταξε και πάλι τη θέση της ΕΕ που αντιτίθεται σε Brexit χωρίς συμφωνία.

Η Ένωση απέρριψε πριν από λίγα 24ωρα το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit, τονίζοντας ότι η Βρετανία δεν πρότεινε κάποια ρεαλιστική εναλλακτική για το «backstop», το δίχτυ ασφαλείας για το σύνορο της Ιρλανδίας, που είναι μια συμφωνηθείσα πολιτική ασφαλείας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ