2019-09-03 21:03:30
Φωτογραφία για Lamborghini
Η σημαντικά ανοδική πορεία των πωλήσεων της Lamborghini μετά την έλευση της Urus έχει

παρασύρει μαζί της και την εμπορική αξία της εταιρίας η οποία σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg αγγίζει τα 11 δις. δολάρια. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει για τον όμιλο VW την πόρτα για διάθεση μέρους του μετοχικού πακέτου της Lamborghini σε δημόσια διαβούλευση.

Το επίπεδο πωλήσεων που έχει επιφέρει η Urus έχει βοηθήσει την Lamborghini να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδα πολύ κοντινά σε αυτά της Ferrari. Χαρακτηριστικό είναι πως την περσινή χρονιά ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε αύξηση της τάξης του 51% φθάνοντας τις 5.750 μονάδες από τις οποίες περισσότερα από 1.700 αυτοκίνητα ήταν Urus.

Η εξαιρετική εμπορική πορεία αναμένεται μάλιστα να ενταθεί τα επόμενα χρόνια με την έλευση της νέας Aventador αλλά και του νέου υβριδικού hypercar που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε το 2020.

Ο όμιλος VW φαίνεται να εξετάζει διάφορα σενάρια κεφαλαιακής του ενίσχυσης μέσω διάθεσης μετοχικού μεριδίου των εταιριών της οι οποίες έχουν φθάσει τις 12. Θυμίζουμε πως η Lamborghini όπως και η Ducati ανήκει επίσημα στην Audi η οποία από την μεριά της ελέγχεται από την διοίκηση του ομίλου VW.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ